Lyspris til Novo Nordisk
Den Danske Lyspris 2014 blev i torsdags overrakt til Novo Nordisks for det nye domicil i Bagsværd.

Projektet er tegnet af Henning Larsen Architects, der i samarbejde med Grontmijs Lighting team har stået for lysdesignet. Novo Nordisk og rådgiverteamet bag får prisen for et lysprojekt, hvor lysets samspil med bygningen er så elegant, at lyset snarere anes end ses
”Lyset indgår i og fremhæver arkitekturen og husets funktioner uden at gøre stads af sig selv. Dermed er projektet et eksempel på en fortrinlig udvikling inden for lysdesign lige nu, hvor det ikke er lyset i sig selv, der er blikfang, men den arkitektoniske helhed og den stemning, der skabes ved hjælp af lyset,” siger Anne Bay, juryformand og direktør, Dansk Center for Lys.
Lysdesignet er skabt i et samarbejde mellem Grontmij Lighting og Henning Larsen Architects.
Det nye domicil består af to kontorbygninger. Gennem hele designprocessen har der været fokus på at integrere belysningsarmaturerne i arkitekturen. Belysningsanlægget er udført med energieffektive lyskilder herunder højkvalitative LED-lyskilder og med armaturer, der afskærmer for lyskilden, så blændingsgener undgås. Den bagvedliggende belysningsstrategi er velkommunikeret og -dokumenteret.
“Lyset er subtilt, fordi det fremhæver lige netop de former, funktioner og stemninger, som arkitekterne har planlagt. Såvel hovedgrebet som detaljerne er udført med en sjælden præcision og høj ynskomfort. Der er ingen blænding. Belysningskvalitet og lysfarver fremhæver materialer, former og farver, og de steder, hvor belysningen skal være jævn, er den imponerende jævn,” påpeger Anne Bay.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top