Tirsdag 22. august 2017
Flygtninge Jazz 01 13-17
Der blev danset på livet løs, da der blev spillet jazz på en lidt anderledes måde. Musikken forenede. Foto: Kaj Bonne.
200 kom til flygtningejazz
Usædvanligt arrangement på Telefonfabrikken
Skrevet af / - 28. marts 2017, 08:51:12

Lørdag aften samledes ca. 200 lokale borgere for at høre jazz fra Mellemøsten og spise et afghansk festmåltid sammen.
Den musikalske rejse startede i Iran og gik via Afghanistan til Palæstina. To ud af tre musikere på scenen var flygtet fra deres hjemland, og havde oplevet regimeskiftene i Iran og Afghanistan.
Før hver koncert blev deres flygtningehistorier læst op. Barske historier. Refugee jazz samlede såvel nytilkomne flygtningesom lokale borgere, der har boet i Danmark hele deres liv.
Der var mange sprog tilstede i Telefonfabrikken, og ikke alle kunne finde et fælles sprog. Udover altså i dansen og musikken. Og danset blev der. Musikken er en unik ramme at mødes i og aftenens værter opfordrede da også til at være modige, og både snakke og danse med folk man ikke kender.
”Kendskab, skabe venskab”, var budskabet fra værterne Ivan Klitte fra Netværk for flygtninge og Indvandre i Gladsaxe og Betina Kimergård Toft, der er leder Telefonfabrikken
Arrangementet blev arrangeret i et samarbejde mellem Netværk for flygtninge og Indvandre, Gladsaxe Hafez kulturel forening og Telefonfabrikken – Gladsaxe kulturhus. Gladsaxe Oplysnings Forbund har givet den uundværlige økonomiske donation. Koncerten er et led i serien Jazzens Stjerner, der er skabt af Gladsaxe Jazzklub, Bibliografen, Gladsaxe Oplysningsforbund og Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus.

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER