Tirsdag 22. august 2017
17 forskertalenter
De yngste forskertalenter, fra venstre: Inge-Marie Ørneborg, Christel Bangert og Mia Messerschmidt fra 8. klasse på Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Foto: Lisbeth Vorsaa
17 forskertalenter i landsfinale
Bagsværd Kostskole og Gymnasium har det med at producere forskertalenter. Nu er 17 gået videre til landsdækkende konkurrence
Skrevet af Niels Rasmussen - 10. april 2017, 19:44:23

Ikke færre end 17 elever fra Bagsværd har chancen for at blive Årets Unge Forsker ved den nationale finale den 23. april i Forum. De 17 fra 8.-9. klasse og gymnasiklasserne fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium gik videre fra den regionale semifinale i Danmarks største talentkonkurrence Unge Forskere.

Eleverne gik videre med så forskellige projekter som ”Optimering af drivhuse”, ”Mikroplastik i private husstande” og ”Zika og mikrocenfali”. Ved den nationale finale kommer de unge forskerhjerner i hård konkurrence med knap 50 andre junior/seniorfinalistprojekter fra hele Danmark. Finalisterne har kvalificeret sig fra fem semifinaler rundt i landet. Oprindeligt var 1.800 projekter tilmeldt. Deres projekter repræsenterer tre forskellige spor:

Life science, physical science og technology, og selve kåringen foregår 25. april.


Følgende Bagsværd-elever kom i finalen:
I juniorrækken:
Inge-Marie Ørneborg, Christel Bangert og Mia Messerschmidt, alle 8. klasse.
Tobias Hansen, Jonathan Hansen, Jeppe Esbjerg, Ida Laursen, Max van der Lans-Tassy, Daniel Brasholt, Danyu Shen, Lærke Münsberg, Emil Holgersen, Anna Schäfer, Clara Lolck, Ida Goldschmidt, alle 9. klasse.
I seniorrækken:
Louise Kjøller og Ulrik Friis-Jensen.
Udover titlen som Årets Unge Forsker 2017 kæmper eleverne om pengepræmier på i alt 300.000 kr. og legater til at deltage i internationale forsker-konkurrencer. Vinderne får desuden en unik chance for at få deres projekter ud i den virkelige verden. Præmierne overrækkes af HKH Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager.
Unge Forskere arrangeres af Astra – Danmarks nye nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.
Se også:
www.ungeforskere.nu og www.scienceiforum.dk
Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER