- Gladsaxebladet - http://www.gladsaxebladet.dk -

Et hold ældre AB-spillere på drømmetur til Japan

Deltager i kampe mod hold fra Japan og USA

15 spillere og syv kvindelige ledsagere tog i fredags til Japan, hvor de skal deltage i ”Cherry Blossom Tournaments”, som en stor international fodboldturnering for spillere over 70 år.
Der er hold med fra Japan, USA og Danmark.
Turen er kommet i stand via den danskfødte Kim Bergenser, der i en årrække har været bosiddende i Portland, Oregon, USA. Han var i sommeren 2016 i København med et hold Grand Veteran-spillere fra USA, og i den forbindelse fik han igennem gode kontakter skaffet en invitation til denne oplevelsesrige tur til Japan.
– Vi er 15 veltrænede spillere, som er i Japan 31. marts -14. april.
– Ældste spiller er Vagn Ludvigsen på 78 år, siger John Andersen, der er leder af AB-truppen.
– Vi har fået samlet et interessant hold, hvor den tidligere landsholdsspiller, Niels Yde, er den mest kendte. Jeg er sikker på, at vi får en fantastisk oplevelse, da de lokale arrangører i Japan har lavet et afvekslende program, hvor der også bliver diverse udflugter i det spændende land. Det er blandt andet til, Hiroshima, Kyoto og Osaka.
AB spiller den første kamp i Tokyo og fortsætter den 4. april til Kyoto, hvor de deltager i en firkants-turnering med to lokale japanske hold samt NC United fra USA. Derefter afvikles den ”store” turnering, World Championship Master Veteran Cup, den 8.-9. april i Ichihara, mens der den 10. april spilles kampe i hovedstaden, Tokyo Master, og det med deltagelse af en håndfuld mandskaber.
”Cherry Blossom Tournaments” er efterhånden blevet en årlig fodboldbegivenhed for spillere, der er lidt oppe i årene. Her fejres det smukke forår med blomstrende kirsebærtræer, og det bliver hyldet med masser af aktiviteter.