Lørdag 22. juli 2017
Charlies Blåhval i New Orleans.jpeg
Charlies Blåhval spillede på Fritzel’s i Bourbon Street. Foto: Privat.
Charlies Blåhval i New Orleans
Brassbandet fra Gladsaxe har for anden gang været på besøg i jazzbyen over alle andre jazzbyer
Skrevet af Jan Løfberg - 2. maj 2017, 08:25:54

Endnu en oplevelse af de store for Charlies Blåhval, der for nylig kom hjem efter Gladsaxe-brassbandets andet besøg i jazzens hjemby.
Gladsaxes unge og fornøjelige brassband besøgte New Orleans for to år siden. Her hentede bandet så meget inspiration, at man spillede to kanonkoncerter ved Copenhagen Jazzfestival samme år.
Og det blev noget af en tur speciel på overfarterne for de 14 deltagere, der rejste i flere grupper. Der var forsinkelse med overnatning i Dallas, og på hjemvejen var tre af bandets medlemmer ombord på det meget omtalte fly, der nødlandede i Canada.
I New Orleans havde bandet lejet et hus i et kvarter med mange sjove mennesker. Bandet havde også hyret to erfarne musikere, der underviste bandet. Charlies Blåhval spillede flere koncerter. Således på Louisiana Music Factory, hvor mange amerikanere efter koncerten købte bandets seneste CD.
– Vi spillede også to gange på Fritzel’s i Bourbon Street. Et dejligt og intenst spillested, hvor der altid stuvende fyldt. Der er gratis adgang, så folk kommer ind fra gaden. Desværre er Fritzel’s ved at være den sidste jazzbar i Bourbon Street, hvor der nu i stedet er kommet pop- og stripbarer til, fortæller Jens Minke fra bandet.

Høvding på scenen
Charlies Blåhvals sidste koncert blev spillet i det kendte kvarter Tremé, som mange kender fra TV-serien af samme navn. I Candle Light Lounge skulle Charlies Blåhval sekundere en syngende høvding – Big Chief – som der stod respekt om. Høvdingen brummede sig igennem sangen, og Charlies Blåhval spillede med efter bedste evne.
Det var en inspirerende tur for alle: – Særligt da vi en søndag eftermiddag gik med i en second-line-parade, som foregår i byens udkant, hvor de fattige og sorte bor. Eftervirkningerne af Katrina kan stadig ses. Vi spillede ikke selv med ved paraden, men fulgte vores yndlingsband Hot 8 Brass Band alle fire timer. Der blev drukket øl og danset, og næsten alle var sorte – og så var der altså også os. Det var herligt, siger Jens Minke.
Fremadrettet skal Charlies Blåhval spille den 11. maj kl. 16.30 i Bryggeriet Brus på Guldbergsgade, Nørrebro. – Og så forventer vi år at deltage i underafdelingen af Copenhagen Jazzfestival i det, der hedder French Festival, siger Minke.

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER