Tirsdag 24. oktober 2017
Hvor er kommunens nye spillested?
Som vi ser det, er Gladsaxe Kommune på mange måder en aktiv progressiv kommune på det kulturelle område.
Skrevet af Læserbrev - 30. maj 2017, 09:48:30

Der er højt til loftet – og tak for det.

Men et professionelt indrettet spillested for særlige events – for musikgenrer som klassisk, rock, jazz, country, verdensmusik m.fl., for kor-ensembler, viseforening, tangoforening, harmoni- og symfoniorkestre samt for eksterne professionelle ensembler – findes ikke i kommunen.

Sammenlignelige kommuner som fx Rødovre (Viften) og Ballerup (Baltoppen LIVE og Baghuset) har for flere år siden etableret sådanne spillesteder for musikelskende borgere og aktive arrangører. Flere Storkøbenhavnske kommuner kan nævnes.
Kommunen er på vej med et nyt spillested – dog fortrinsvis for unge. Kulturforeninger kan opnå adgang til faciliteterne, hvor de unge ikke bruger arealet. En politisk prioritering står således knivskarp. Kan det virkelig passe?!

Startskuddet har nu lydt til skabelsen af en ny Kultur- og Fritidspolitik – med virkning fra 2018.

Borgere og foreninger er opfordret til aktivt at komme med input. Temaer som: Vi Vil En Levende og Aktiv By – Vi Vil Kulturel og Kreativ Udvikling, virker ansporende og løfterig.

Med et ny spillested for alle generationer og med en bred mangfoldighed af arrangementer, vil en kommende kulturpolitik kunne favne og belønne det kæmpe frivillige arbejde, der præsteres af kommunens mange musik- og eventildsjæle.

Partier og kulturpolitikere, der har tydlige og forpligtende synspunkter i denne sag, ses gerne træde frem. Og inden Byrådsvalget til november.

Henning Tranberg
Helmsvej 40

Print This Post Print This Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LÆS AVISEN ONLINE
DAGENS MEST LÆSTE NYHEDER