Blandet repertoire i Bibliografen
bibliografen.jpg

Three Billboards Day 04_118.dng

Frances McDormand i ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Foto: Nordisk Film
Sort humor, sultent egern og Strunges poesi på programmet

Frances McDormand vandt en Oscar for sin præstation i Fargo, og nu er hun endnu engang i topform i filmen ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

McDormand spiller Mildred, der er frustreret over, at der ikke er udvikling i hendes datters mordsag. Hun får sat tre store skilte op med kontroversielle og aldeles direkte beskeder til byens borgmester, og så starter en intens kamp mellem Mildred og byens politi. Borgmesteren spilles af en fremragende Woody Harrelson. Filmens sorte humor hviler fint på en bund af alvor i en direkte og skæv film, der sandsynligvis vil være blandt de nominerede film til årets Oscaruddeling.

Hvis man er til enten virkelighedens eller poesiens verden, så er dokumentarfilmen ”Væbnet med Ord og Vinger” lige sagen. Filmen er et portræt af den afdøde poet Michael Strunge, der i starten af 80erne blev et symbol for en hel generation, imens han selv kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel. Filmen giver også et billede af Strunges kunstneriske indsats via visuelle fortolkninger af hans digte.

Tirsdag 16. januar vil man til en særforestilling kunne opleve sangerinden Katinka indlede filmen med sange fra teaterstykket ”Væbnet med Vinger”.

Der er også noget for børnene i ugens program. Egernet Vilfred er tilbage i ”Det Store Nøddekup 2”. Denne eang skal Vilfred og musen Makker forhindre byens borgmester i at rive deres elskede park ned, så han kan bygge en forlystelsespark. De slår sig sammen med musen Hr. Feng, der er en benhård mester i kung fu.

”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, ”Væbnet med Ord og Vinger” og ”Det Store Nøddekup 2” har alle premiere den 11. januar i Bibliografen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top