Se på vinduer
Gratis at besøge Villum Window Collection på Maskinvej

Skulle man have lyst til at studere vinduets historie fra 1600 frem til 2018, så kan det lade sig gøre på Maskinvej 4 tæt på den gamle Gladsaxe Skole.

Fra nu til og med marts 2018 er der hver torsdag aftenåbent i VILLUM Window Collection. Museets nye åbningstider er dermed: Tirsdag: kl. 10-16 og torsdag: kl. 10-19.

Udstillingen fortæller historien om vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn igennem en tredimensionel og sanselig oplevelse.

Udstillingen viser den teknologiske udvikling indenfor rammer, glas og beslag og fortæller
samtidig om vinduets betydning for mennesket, arkitekturen og samtidens verdenssyn.

VILLUM Window Collection rummer 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem til i dag. Udstillingen er enestående i kraft af den omfattende fysiske samling af tekniske, håndværksmæssige og stilhistoriske eksempler på vinduets udvikling.

Den nye permanente samling af vinduer iscenesættes i udstillingen, som en rejse
igennem historien, hvor tidsepoker, vinduestyper og fremstillingsteknikker sammenkobles med et humanistisk syn på vinduet i form af vinduets betydning for arkitekturen, byplanlægningen og menneskets livskvalitet.

Udstillingen er bygget op omkring Tidstunnellen, som er en lineær rejse igennem forskellige rum og tidsaldre, hvor den besøgende får en tredimensionel og sanselig oplevelse af vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn. Den besøgende kan også gå på opdagelse i mere end 60 forskellige vinduer fra forskellige tidsaldre, baseret på en kronologisk og stilmæssig opdeling af vinduessamlingen i det koloristiske Vinduesmagasin, der gengiver dagslysets imponerende farvespektrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top