Opera-Bio er tilbage
ThePostg.jpg

NOR_D00_052317_8053.cr2

Tom Hanks og Meryl Streep er i The Post atter med i en film af høj kvalitet. Foto: Nordisk Film.
Bibliografen viser Puccinis Manon Lescaut

Søndag 22. april åbner Bibliografen endnu en gang dørene for Opera-Bio.

Denne gang drejer det sig om operaen ”Manon Lescaut” af Giacomo Puccini, der kommer til Bibliografen i en indspilning fra Teatro Regio i Torino. Ifølge Bibliografens egen filmbooker og opera-afficionado havde ”Manon Lescaut” urpremiere på Teatro Regio i Torino i 1893. Den bygger på bogen af samme navn af forfatteren Abbé Prévost. Denne bog indgår i handlingen i Alexandre Dumas den yngres værk ”Kameliadamen”, hvor det elskende par læser ”Manon Lescaut”. ”Kameliadamen” er også forlæg for en anden opera, nemlig Verdis ”La Traviata” – som Bibliografen viste i Opera-Bio i 2016.

Billetter til ”Manon Lescaut” findes på bibliografen.dk eller ved direkte henvendelse i Bibliografen.

Der er selvfølgelig længe til 22. april, men er man interesseret, kan ventetiden fyldes med et af Bibliografens andre programsatte tilbud.

De fremragende ”The Post” med Meryl Streep og Tom Hanks i hovedrollerne og ”Lucky” med ikonet Harry Dean Stanton som ledestjerne er oplagte muligheder. Steven Spielberg sætter med ”The Post” forholdet mellem staten og den frie presse under lup i et intenst drama, der har en perlerække af skuespillere i birollerne. Allison Brie, Sarah Paulson og Bob Odenkirk giver alle Streep og Hanks kamp til stregen, hvilket løfter ”The Post” helt op på niveau med forbilledet ”Alle præsidentens mænd”.

”Lucky” er John Carroll Lynchs hyldest til nationalskatten Harry Dean Stanton. Her i sin sidste film viser Stanton, der døde sidste år i en alder af 91 år, hvorfor han har været fast inventar i amerikansk film siden debuten i 1954. Med ganske få virkemidler leverer han en sand skuespillektion, der vil tryllebinde publikum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top