annonce
Biblioteket får samme åbningstider som supermarkeder
Fra og med onsdag 5. marts udvides åbningstiderne på Gladsaxe Bibliotekerne markant

Fra og med onsdag 5. marts udvides åbningstiderne på Gladsaxe Bibliotekerne markant

Skal du aflevere opgave i morgen, men printeren driller? Får du en bøde på din biblioteksbog, hvis du ikke afleverer den i dag? Er du løbet tør for krimier?

Gladsaxe Bibliotekernes lånere kan fra og med onsdag den 5. marts lukke sig selv på biblioteket, når biblioteket udvider den ubemandede åbningstid markant på tre biblioteker.

På bibliotekerne i Værebro og Høje Gladsaxe udvides åbningstiderne, så de følger de indkøbscentre, bibliotekerne ligger i. Fremover er bibliotekerne åbne hhv. klokken 8-22 og 8-20 alle ugens dage.

“Sidste år begyndte vi at holde åbent i Værebro og Høje Gladsaxe med selvbetjening efter den almindelige åbningstid. Og det har vist sig at være en stor succes”, fortæller Jakob Lærkes, der er bibliotekschef på Gladsaxe Bibliotekerne. “Folk bruger biblioteket som et mødested, og unge sidder og laver lektier her,” forklarer han.

På biblioteket i Mørkhøj, hvor der ikke før nu har været åbent med selvbetjening, udvides åbningstider med 58 timer om ugen, så der også her er åbent klokken 8-22 hver dag.

“Biblioteket spiller en stor rolle i lokalområderne”, fortæller Jakob Lærkes, “og vi er glade for at kunne udvide åbningstiderne, så endnu flere borgere har mulighed for at bruge biblioteket, når det passer ind i deres hverdag.”

Jakob Lærkes understreger, at de, der har brug for det, selvfølgelig stadig kan få personlig betjening på bibliotekerne. “Så skal man bare komme midt på dagen i den bemandede åbningstid, der ikke er blevet ændret,” forklarer han.

For at markere dagen er der desuden ‘frit lejde’ onsdag den 5. marts. Hvis du har bøger liggende, som egentlig skulle have været afleveret, så kan du denne ene dag aflevere bøgerne – uden at betale bøden. Og det kan du gøre på alle fem Gladsaxe biblioteker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top