-Der skal tages hensyn til alle borgere
Handelsforeningen utilfreds med supermarked ved Maglegårds Alle

Handelsforeningen for Søborg og omegn er dybt bekymret for at der kommer er supermarked på hjørnet af Gladsaxevej og Maglegårds Alle. Her vil Rema 1000 gerne opføre en butik.

Handelsforeningen frygter, at det vil bidrage til at trække opmærksomheden og handelslivet væk fra Søborg Hovedgade, der kan ende med at få status som spøgelsesby – som man bl.a. kan se det i Hillerød, hvor mange butikslokaler står tomme.

Handelsforeningen har sendt et brev til økonomiudvalget, hvor man skriver at man ikke forstår, hvis der gives tilladelse til en butik på 1.000 kvm uden for bymidten. Der er 400 meter til Søborg Hovedgade.

-Det harmonerer ikke med ideen om mere byliv i Gladsaxe, som kommunen ellers ønsker. Der er endda afsat 5,5 millioner kroner til det, og samtidig har man betalt Gehl Architechts for analysen GLADSAXELIV. Den analyse er foreningen meget enig i, for der tales om at skabe udvikling i byen.

Handelsforeningen vurderer, at der skal 50.000 kunder som minimum i Rema-butikken for at den kan løbe rundt. Og mange af dem trækkes måske væk fra handlen på Søborg Hovedgade.

-Jeg har talt med bekymrede folk fra Søborg Hovedgade, men jeg må også slå fast, at vi er til for alle kommunens borgere, og vi skal også tænke på folk på Gladsaxevej. Der bor jo også potentielle kunder på den anden side af Gladsaxevej mod Utterslev Mose, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

-Tidligere har der jo ligget en del butikker i det område samtidig med at der også var gang i handelslivet på Søborg Hovedgade, siger hun.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top