annonce
Få gratis morgenmad
Morgenmad-02-12-14.jpg
Nyt projekt til børn på Grønnemose Skole

Nyt projekt til børn på Grønnemose Skole.

Klokken er 8.00 en onsdag morgen og i kantinen på Grønnemose Skole sidder flere grupper af børn med cornflakes, mælk og frugt. Børn fra 4. – 9. klasse kan hver dag få gratis morgenmad, Projektet er etableret i samarbejde med organisationen Fødevarebanken og startede 3. marts.

”Det er dejligt at komme herover og spise morgenmad og snakke med sine venner i stedet for at sidde derhjemme alene,” fortæller Selma fra 5. klasse. Hun sidder sammen med otte kammerater og spiser og snakker. Hele bordet er enige om, at morgenmadstilbuddet er fantastisk.

På bordet i kantinen står både cornflakes, All bran, mælk og en stor kurv med frugt. Rundt om på bordene er der stearinlys.

”Vi prøver at skabe en hyggelig morgenstemning, og det er foreløbig en succes. Vi har haft helt op til 70 elever på enkelte dage,” fortæller Helle Jelstrup, der er leder af social koordinering på Grønnemose Skole.

”Vi fik en henvendelse fra Fødevarebanken om vi ville deltage, og det sagde vi ja til. Vi synes, at det er en win-win situation.”

Fødevarebanken er en non-profit organisation, der modtager overskudsmad fra blandt andet supermarkeder. Det kan være cornflakes-pakker, hvor emballagen er beskadiget. Maden distribueres ud til de steder, der har en aftale med Fødevarebanken.

”Det er forskelligt, hvilke madvarer vi har om morgenen. Der kan også være youghurt eller brød. Der er morgenmad til cirka 100 elever dagligt,” fortæller Helle Jelstrup.

”Vi håber børnene får en god start på dagen. Bliver ladet op med lidt mad og får en hyggesnak med deres kammerater. Det sociale fællesskab er en stor faktor i projektet.”

Det gratis morgenmadstilbud gælder mellemtrinnet og udskolingsklasserne. Aftalen løber videre resten af 2014.

Du kan læse mere om Fødevarebanken på www.foedevarebanken.dk

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top