-Ikke vores skyld
bilskade950_ny.jpg
Foto: Jens Ettrup
Kommunen fralægger sig ansvar for at kommunalt skilt der skadede bil.

Et vejskilt opsat af kommunen væltede i september 2012 ned over den bil som bandagist Jens Ettrup havde parkeret på Bindeledet i Bagsværd, hvor der skulle graves op til nedlægning af fjernvarmerør. Det kostede lige 5.094 kr. at få skaden udbedret.

Jens Ettrup kontaktede kommunen og fik i Vej- og Park at vide, at han skulle tage et par billeder og sende dem til forsikringsselskabet. Kommunen ville tage ansvaret – så ingen grund til panik.

-I juli 2013 modtager jeg så fra mit selskab en anmodning om at få billeder sendt ind igen, idet der er usikkerhed omkring ansvarsplaceringen, siger Jens Ettrup, der havde to vidner til episoden.

-Nu har jeg så modtaget mail fra selskabet om at ansvaret ikke kan placeres, og at jeg derfor selv må bære selvrisikoen, siger Jens Ettrup, der føler at kommunen må tage sit ansvar.

Men det afviser kommunen.

Gladsaxe Bladet bad om en kommentar og Mikael Wolf fra Byrådssekretariet svarede således: Jeg beklager, hvis du har fået den opfattelse, at Gladsaxe Kommune uden videre kan påtage sig et erstatningsansvar for skaden på din bil. En kommune kan ikke påtage sig et ansvar, uden at de faktiske forhold er undersøgt. Derfor er det helt normal praksis, at sagen oplyses, undersøges og afgøres af henholdsvis dit og kommunens forsikringsselskab. Når Gladsaxe Kommunes forsikringsselskab efter at have vurderet din sag finder, at det er dit eget forsikringsselskab, der skal dække skaden, er det fordi selskabet vurderer, at kommunen ikke har udvist fejl eller forsømmelser i forbindelse med opsætning af skiltene. Når dit eget forsikringsselskab skal dække skaden, er det derfor ikke fordi Gladsaxe Kommune ikke vil påtage sig et ansvar. Det er fordi det er forsikringsjura og forsikringsselskaberne, der afgør hvem, der skal dække skaden. Selvom forsikringsafgørelser ind i mellem kan virke ulogiske, så følger vi dem for at sikre, at loven er lige for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top