Mild vinter pynter på kommunal økonomi
Det ligner en gevinst på 2 millioner kroner

Sne og kulde har været en mangelvare i den forgange vinter, og det har haft en positiv effekt på kommunens økonomi. Umiddelbart ligner det en sparet varmeudgift på ca. 2 millioner kroner i de kommunale bygninger.

Det viser en foreløbig opgørelse, som Gladsaxe Bladet har fået Poul Mathiesen fra kommunens ejendomscenter til at lave.

Perioden september 2013 til februar 2014 har haft (hele) 19% færre graddage i forhold til normalen *), og 15% færre graddage i forhold til samme periode året før.

*) Normalen er det gennemsnitlige graddage-tal for perioden 1961-1990, som er den gældende klimanormal ifølge WMO, som er meteorologiens internationale hovedorganisation under FN, se http://www.dmi.dk/vejr/arkiver/normaler-og-ekstremer/klimanormaler-dk/.

Varmeforbruget i kommunens ejendomme lå for perioden september 2013 til februar 2014, som følge af mildere vejr, ca. 12% lavere end samme periode året før, svarende til en sparet varmeudgift på ca. 2 millioner kr. (den reelle besparelse kan afvige fra de ca. 2 millioner kr., som følge af variationer i energipriser, gennemførte energibesparelser og andet).

(Når varmeforbruget ikke – som graddage-tallet –  lå 15% under skyldes det, at en del af varmeforbruget er graddage-uafhængigt, f.eks. produktion af varmt brugsvand).

Når hele 2013 ikke er specielt interessant, skyldes det at graddage-tallet i 2013 lå 9% under normalen, – nogenlunde svarende til gennemsnittet for de seneste 9 år, som lå 10% under normalen jævnfør skemaet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top