annonce
Novo investerer 550 mio. kr.
Forsøgsanlæg-Novo-Nordisk.jpg
Finrensningsanlægget kommer til at skabe nye arbejdspladser i kommunen. Foto: Foto: Kaj Bonne.
Flere nye arbejdspladser til kommunen

Flere nye arbejdspladser til kommunen

Novo Nordisk øger sin kapacitet for udvikling af nye lægemidler gennem en investering på 550 mio. kr. i et nyt finrensningsanlæg i Bagsværd

Det nye finrensningsanlæg vil give øget kapacitet til fremstilling af aktive lægemiddelstoffer til et voksende antal diabeteslægemidler, som Novo Nordisk har under udvikling

Anlægge t vil være fuldt operationelt i slutningen af 2016 og vil blive drevet af CMC Supply, som er en enhed i Novo Nordisks forskningsorganisation. CMC Supply udvikler, fremstiller og formulerer alle nye protein- og peptidprocesser i Novo Nordisk.

-Det nye finrensningsanlæg vil give en betydelig udvidelse af vores kapacitet for diabetesprojekter i de tidlige faser. Det vil skabe op til 35 nye arbejdspladser over en to-årig periode foruden de 100 nye medarbejdere, CMC Supply vil ansætte i Danmark i 2014. Arbejdspladserne bliver primært besat af akademikere og teknikkere, siger Jesper Bøving, der er direktør for CMC Supply.

Projektet omfatter i første omgang etablering af et forsøgsanlæg med én finrensningslinje. Anlægget kan udvides til dobbelt størrelse for yderligere at øge kapaciteten. Sammenlagt 5 km stålrør vil blive anvendt i det nye forsøgsanlæg, der får et samlet areal på 2.700 kvadratmeter.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top