Annonce
Pensionist cykler til Paris
Cykler-til-Paris-01-11-141.jpg
Lotte vinker farvel til sin mand, men hun er også at finde på målstregen, når Erik kører ind i Paris. Foto: Kaj Bonne.
Samler ind til fordel for cancerramte børn

Hele vinteren har der været trampet godt i pedalerne på vejene omkring Søborg. Klinikchef på Rigshospitalets ortopædkirurgiske afdeling Erik Darre cykler nemlig sammen med 45 kolleger fra Rigshospitalet til Paris med Team Rigshospitalet Rynkeby den 4. juli.

-Vi skal kører 1388 kilometer og vi bruger alle sammen vores ferie på det. Turen kommer til at tage 8 dage, så det bliver også den længste cykeltur, jeg nogen sinde har været på, fortæller Erik Darre, der ellers er en garvet rytter, som både har besteget Alp d´Huez og Mont Ventoux (red: Det Skaldede Bjerg)

-For mig har det haft to formål at cykle med og det er fysisk aktivitet og vigtigheden i at lave velgørende arbejde, fastlår Erik Darre, der også gjorde det sammen med de skadede soldater fra Irak og Afghanistan, da de cyklede fra Frederiksberg til Skagen.

Da søborgenseren Erik Darre for nylig som 60-årig blev pensioneret som Generallæge og chef for Forsvarets Sundhedstjeneste, havde han ikke tænkt sig at ligge på den lade side. Godt nok ville han gerne have mere tid sammen med familien, men Rigshospitalet havde snart riven ude efter ham og hans ekspertise.

-Jeg havde nogle betingelser, og det var, at det skulle være et sjovt job og et job, som jeg kunne cykle til og fra. Sidst var ønsket, at det skulle være halvdags, men det fik jeg ikke opfyldt, fortæller Erik Darre, der nu spinner hver onsdag for at komme til at lære de kolleger at kende, som han skal cykel med til Paris.

– Jeg er ret imponeret over dem, der stiller op, og som slet ikke er i form. Det er et stort mål at sætte sig. Men fælles for os er, at vi gerne vil gøre en forskel. Vi er i alt 720 danskere der skal cykle til Paris og der bliver lavet en masse interne og eksterne events for at samle penge ind – selv sidder jeg i sponsorgruppen. Sidste år blev der samlet 15,2 millioner ind til børnecancerfonden – den vil vi jo gerne toppe, fortæller Erik Darre, der ikke er bange for de mange dage i sadlen og kilometer i benene.

-Jeg er i form. Mit mål var at løbe 50 maraton, inden jeg blev 60 år, og det har jeg opnået. Det der bliver den største udfordring er at komme ud og træne på vejene og køre tæt på hinanden i et felt, afslører Erik Darre, der også har bragt interessen for cykelsporten ind i hjemmet.

– Både min kone, Lotte, og vores to sønner cykler. Og efter turen til Paris, så tager hele familien inklusive svigerdatter og tre børnebørn direkte videre på cykelferie til Pyrenæerne.

 

Fakta

Team Rynkeby kører til Paris for 13. gang fra den 4.-5. juli til den 11. juli 2014.
Projektet består af 1.200 cykelryttere og 260 hjælpere fordelt på 26 lokale hold i seks lande:
Danmark (16 hold),
Sverige (6 hold),
Finland (1 hold),
Norge (1 hold),
Færøerne (1 hold) og Australien (1 hold).
Team Rynkebys primære formål er at indsamle penge til børn med kræft og deres familier. De penge, som Team Rynkeby indsamler i hvert enkelt land, bliver doneret til den lokale børnecancerorganisation i det pågældende land. I Danmark går de indsamlede midler til Børnecancerfonden.

 

spinning
Hver onsdag spinner Erik sammen med sine kolleger.
Foto: Privat.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top