annonce
Rasmus var med til at vinde en Oscar
Oscar-01-11-14.jpg
-Jeg er vild med film. Jeg arbejdede i Gladsaxe Bio i 10 år og mange gange sad vi om natten og så alle premierefilmene. Foto: Kaj Bonne
Kærligheden til film begyndte i Gladsaxe Bio

Da han var yngre sad han ofte i operatørrummet i Gladsaxe Bio og drømte sig hen – drømte at det var ham, der lavede den film, der netop blev vist på lærredet. Og siden han som 13-årig var på feriekoloni, hvor han lavede en James Bond film med sin søster som den skønne og hårdtslående babe, har han villet lave film.

For nylig gik en af drømmene så i opfyldelse for 39-årige filmfotograf Rasmus Heise. Sammen med instruktøren Anders Walter, der er ophavsmand og instruktør på kortfilmen Helium, kunne han i sidste uge, foran millioner af seere, høste en af de eftertragtede Oscar statuetter.

-Det var den vildeste oplevelse. Da vi kørte ind foran Dolby Theatre i Hollywood, oplevede jeg et vanvittigt sikkerhedsopbud. Det var som at være med i en actionfilm. Der var hundredevis af soldater med skarpladte våben, snigskytter på tagene og der blev ført spejle op under limousinerne for at se, om der var bomber, fortæller Rasmus, der sammen med hele holdet bag Helium var inviteret til fest hos Vanity Fair efter prisuddelingen.

– Det var kun for dem, der var noget ved musikken. Dem der havde vundet en Oscar eller hed Roberts eller Clooney til efternavn. Jeg fik lov til at gå lidt rundt med Oscar statuetten, hvilket gav en del opmærksomhed. Jeg blev overrasket over, hvor genert jeg i virkeligheden er, fortæller Rasmus efterfulgt af et grin.

– Men en ting jeg vil huske, det er mødte med skuespilleren Bill Murray, som jeg er kæmpe fan af, siger Rasmus, der netop er vendt hjem til dagligdagen i Danmark, hvor han er i gang med at skyde reklamefilm.

 

Tredje gang lykkens gang

Når ikke Rasmus Heise lige sled sålerne tynde af at slæbe store filmruller i det forhenværende Gladsaxe Bio, tjekkede billetter eller solgte popcorn, så arbejdede han i sine yngre år hårdt på at komme ind på filmskolen.

-Jeg søgte 7 gange. Man kan kun søge hver andet år i Danmark, så jeg søgte også 4 gange i England. Det var rigtig hårdt at få afslag, men heldigvis blev jeg ved. Efter tredje gang i Danmark lykkedes det endeligt, fortæller Rasmus, der nu har været uddannet som filmfotograf i ni år og blandt andre har filmet tv-serierne Borgen og Livvagterne og en hel del kortfilm.

 

Et nåleøje

At Helium kom med i kategorien ”Bedste kortfilm” var i sig selv en kæmpe præstation.

-Det må siges at være et nåleøje at komme igennem. Der var i alt 120 film, som blev indstillet og så bliver der udtaget 5 film. Til sidste sidder der 5-6000 medlemmer af akademiet, som skal stemme på hvilken film, de vil nominere til en Oscar, fortæller Rasmus, der efter sin hjemkomst fra Hollywood, allerede er blevet kontaktet af en agent.

Men det er ikke nødvendigvis Rasmus´ drøm at rejse til Hollywood.

-Jeg drømmer bare om at lave gode film, der rør mennesker og det kan være hvor som helst i verden, forsikrer Rasmus, der også lige har haft premiere på sin anden spillefilm, Klassefesten 2.

-Det var en fantastik dejligt at være en del af holdet på Klassefesten 2. Jeg følte, jeg var alles ven fra første optage dag. Det er blandt andet det, jeg elsker ved mit job. Jeg får lov til at lave så mange varierede ting. Den ene uge er det en tv-serie, de næste måneder er det en spillefilm, og så skal jeg også lige lave reklame- og musikvideoer ind imellem. Lige nu skal jeg til Tyskland og lave reklamefilm, fortæller Rasmus.

oscar rasmus

-Det var helt surrealistisk at være med til at vinde en Oscar. Det er måske ”once in a lifetime”,
siger Rasmus, der sammen med vennen og instruktøren, Anders Walter, står med Oscar statuetten

 

Fakta

Rasmus Heise 39 år

Opvokset i Lyngby, men tilbragt meget af sin barndom i Gladsaxe Bio og på Gladsaxe bibliotek, hvor hans mor var bibliotekar

Uddannet fra filmskolen i 2005

Privat er han kæreste med Soffi, der også arbejder i branchen

Filmfotograf på

Helium, Klassefesten 2, tv-serierne Rita, Livvagterne, Borgen og Lærkevej

Tjek Rasmus´ hjemmeside www.rasmusheise.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top