Sådan udviklede idrætslivet sig i Gladsaxe
Kommunen inviterer på udstilling

I sidste uge kunne Gladsaxe Byarkiv åbne udstillingen ”I skridtgang eller løb” i foyeren til Gladsaxe Sportshaller. Udstillingen har været et år undervejs og den har en lang forhistorie, som lokalt trækker linjer tilbage til slutningen af 1800-tallet.

Boldspil og gymnastik sneg sig langsomt ind i børnenes skoleskemaer og de nye skolefag krævede plads, så der blev brug for gymnastiksale og sportspladser.

-Ideen med udstillingen er ikke at fortælle om vores fantastiske klubber og de mange aktive idrætsudøveres resultater gennem årene.

Vi vil i stedet gerne vise noget om byggeriet af idrætsfaciliteterne og samspillet mellem idrætsudøvere, politikere og embedsmænd, sagde borgermester Karin Søjberg Holst.

Det er bibliotekar på Gladsaxe Byarkiv Eva Molin og Charlotte Voss, der er daglig leder af Gladsaxe Byarkiv der har været primusmotorer på udstillingen som består af 13 plancher.

-Det har været et kæmpe arbejde og udstillingen har været svær at lave, da der har skullet rodes godt i arkivet for at finde materiale og billeder. Jeg tror, jeg har brugt 500 timer på hele projektet, fortalte Eva Molin, der er glad for, at udstillingen kommer ud til flere idrætsanlæg i kommunen.

-Meningen er, at den til sidst skal hænge permanent i vandregangen ved Gladsaxe Svømmehal til den en dag dratter ned, tilføjede Eva Molin.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top