Samarbejde om enzymer
enzymer1.jpg
Der blev lavet spændende forsøg med enzymer. Et emne skoleelever skal lære mere om. Foto: Lykke Mejdal Jensen.
Vadgård Skole, Bagsværd Kostskole og Gymnasium og Novozymes gik sammen

Lærer på Bagsværd Kostskole og Gymnasium

Der var lagt op til en dag i enzymernes tegn, da Vadgård Skole, Bagsværd Kostskole og Gymnasium og Novozymes sammen brugte en dag på emnet enzymer.

Der var mødt 23 fysik – og kemilærere op på Vadgård Skole – alle fra Sjælland og Falster. Lærerne skulle stille skarpt på emnet enzymer. Et emne, der skal indgå i fysik og kemiundervisningen på skolerne. Enzymer er kun beskrevet med en ganske kort tekst i selv de nyeste fysik- og kemibøger, og derfor havde fysik og kemilærerforeningen for Storkøbenhavn arrangeret et kursus, der lagde vægt på både teori og praksis inden for enzymer. Deltagerne havde inden kurset læst Novozymes brochure ”Enzymer – kan vi leve uden?”.

Vadgård Skole stillede fysiklokaler til rådighed, så alle lærere på kurset kunne være aktive i forsøgene, der var klargjort af Kirsten Thøgersen og Mårten Flø, biologi- og kemilærere fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Der blev produceret juice ved hjælp af enzymer, fremstillet bioethanol, påvist enzymer i spyt og ikke mindst vasket pletter af tøj.

Som afslutning på dagen besøgte alle deltagere Novozymes og fik en masse information om, hvordan Novozymes arbejder med enzymer. Der var en klar rød tråd mellem Novozymes og de forsøg deltagerne havde gennemført i løbet af dagen. Deltagerne besøgte også vaskeriet hos Novozymes og fik en klar fornemmelse af, hvor mange processer der skal afprøves, før man står med et effektivt vaskemiddel i hånden.

Deltagerne er nu i stand til – på en inspirerende måde – at undervise deres egne elever i emnet enzymer på en inspirerende måde.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top