annonce
Skoleudvikling besluttet bag lukkede døre
På lukkede møder har politikerne besluttet skoleudviklingen på Skovbrynet Skole. Skolen skal være en international skole og en digital profilskole. Politikernes beslutning er taget uden at inddrage skolebestyrelse, ledere og medarbejdere!

På lukkede møder har politikerne besluttet skoleudviklingen på Skovbrynet Skole. Skolen skal være en international skole og en digital profilskole.  Politikernes beslutning er taget uden at inddrage skolebestyrelse, ledere og medarbejdere!

Samtidig er skolens leder Jakob Kaufmann afskediget! Der har ellers stået respekt om hans arbejdsindsats, og han er meget vellidt af sit personale. Nu er afskedssager omfattet af fortrolighed, men jeg er ikke den eneste, der er slået med forbløffelse.

Lærerne på skolen er i chok. Med stort engagement har de skabt en god skole under vanskelige vilkår. Nu er lederen fjernet, og man påtvinger lærerne, der står over for en omfattende skolereform, nye krav. Den enkelte lærer må beslutte at være med på de nye rammer, ellers bliver man forflyttet, er parolen fra forvaltningen.

Skolebestyrelsen er i opløsning. Fire medlemmer har trukket sig.

Det er ikke måden at drive skoleudvikling på. Det er også uden respekt for samarbejdsreglerne, der sikrer medinddragelse, inden vigtige beslutninger tages.  Den ledelsesstil giver ikke medejerskab. Tværtimod. Hvorfor inddrager man ikke forældrebestyrelsen og personalet for at finde løsninger, der kan øge elevtilgangen på skolen?

Bemærk også, at folkeskoleloven fastlår, at undervisningssproget i skolen er dansk.  Loven giver ikke mulighed for at etablere grundskoletilbud med fx engelsk som undervisningssprog.

Henrik Poulsen
Hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Lærerforening

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top