Spørgsmål uden svar
Skovbrynet skole er udsat for noget, der nærmest må betegnes som et overgreb fra kommunens side.

Skovbrynet skole er udsat for noget, der nærmest må betegnes som et overgreb fra kommunens side.

  • Skolelederen er fyret med øjeblikkelig varsel.
  • Gennemgribende ændringer i skolens pædagogiske profil er gennemført uden om skolebestyrelsen, hvilket har fået mere end halvdelen af de forældrevalgte bestyrelsesmedlemmer til at forlade bestyrelsen
  • De ansatte er blevet truet med forflyttelser.

 

Alt dette sker, fordi Skovbrynet skole ikke i det ønskede omfang kan tiltrække elever fra de villakvarterer, der er en del af skoledistriktet. Skolen er topplaceret når det gælder undervisning og brugertilfredshed, men det får ikke villaforældrene til at vælge skolen i særlig stort omfang.

Derfor stillede jeg disse tre spørgsmål på sidste byrådsmøde:

1. Har man nogen dokumenteret viden om, at det er hensigtsmæssigt at gennemføre store strukturændringer og gennemgribende pædagogiske tiltag på en skole uden at inddrage medarbejderne i processen.

2. Har man dokumenteret viden om, hvad der får villaforældrene til at fravælge Skovbrynet skole? Har man dokumenteret, at det er utilfredshed med Skovbrynet skoles undervisning og skoleledelse, der er den væsentlige årsag til fravalg af skolen, og ikke helt andre grunde?

3. Har man dokumenteret viden om, at det er hensigtsmæssigt at gennemføre store ændringer på en kommuneskole uden at inddrage den valgte skolebestyrelse.

 

Svarene kan man høre på kommunes hjemmeside som postcast fra byrådsmødet.

Det er mildt sagt ikke imponerende.

Kunne man ikke formå formanden for Børne- og Undervisningsudvalget til at komme med et gennemarbejdet svar på disse spørgsmål her i bladet?

 

Gunnar Svendsen
SF

 

1 kommentar om “Spørgsmål uden svar”

  1. Jens K. Jensen siger:

    Det ville ligeledes være interessant som vælger, at få oplyst hvem der har deltaget i at gennemføre denne beslutning for lukkede døre. Trods spørgsmål i byrådets spørgetid og direkte henvendelse til hele Børne- og Undervisnings Udvalget, har kun Trine Henriksen og Lars Abel meddelt at de har stemt imod denne fremgangsmåde, mens Lone Yalcinkaya som den eneste har haft modet til at oplyse, at hun har stemt for den af forvaltningen fremlagte indstilling. Formand Claus Wachmann og næstformand Trine Græse forsvarer offentligt beslutningen, man må formode at de har medvirket til den. Men både Eva Nielsen, Ole Skrald Rasmussen, Katrine Skov, Serdal Benli, Mogens Camre og Pia Skou sidder indtil videre på hænderne og lurerpasser – og ønsker åbentbart ikke at oplyse deres standpunkt offentligt. Jeg spørger mig selv hvem man tør tro på – og hvem, der har magten i kommunen? Er det de folkevalgte politikere – eller den forvaltning, der skriver indstillingen til beslutning? Måske var den fremlagte indstilling lidt vag i forhold til dokumentation af fakta? Måske nogen føler, man burde have læst bedre på lektien, inden man traf en beslutning, i bagklogskabens ulideligt klare lys?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top