Unik udendørspædagogik
Solvognen-01-12-141.jpg
Der var rundvisning på Solvognens legeplads. På det lille plateau bliver der bygget med brædder og dinosauerer Foto: Kaj Bonne.
Børneinstitutionen Solvognen viste legeplads frem til minister.

Fredag havde børneinstitutionen Solvognen på Dickens allé i Søborg besøg af Manu Sareen (RV), Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold. Anledningen var Solvognens unikke udendørs lege- og læringsmiljøer.

”Vi ønsker at lave rammerne for den gode børnepolitik i Danmark,” sagde Manu Sareen, der var på inspirationstur med Lotte Rod (RV).

Leder af Solvognen Nina Lybke fortalte om tankerne bag institutionens pædagogik og legepladsens indretning. De udendørs rammer er opdelt i områder, hvor børnene har mulighed for at bruge deres kreativitet.

”Vi bruger mange genbrugsmaterialer for eksempel brædder, paprør eller flag. Når tingene går i stykker, så finder vi nye ting. Det vigtige er, at børnene hele tiden har mulighed for at bruge deres fantasi og udvikle deres kreativitet, ” fortalte Leder Nina Lybke.

På legepladsen har børnene et plateau, hvor de kan bygge med brædder. Der er en frugthave, et sanseområde, en bålplads og et populært gravehjørne, hvor børnene graver efter sten og andre ting, som pædagogerne placerer i jorden.

”Børnene fandt en dag en mennesketand vi havde lagt ned, og i tre uger gravede de efter bedstefar,” fortalte Nina Lybke.

Pædagogerne i Solvognen bruger dagligt logbøger, hvor de skriver ned, hvad de observerer og hører børnene siger. På den måde kan de udvikle legeområderne, så de passer til børnenes behov og ønsker.

”Det er ikke hokus pokus – det er nærvær. Vi ser børnene, og hjælper dem med at udvikle sig,” sagde Nina Lybke, der også viste nogle utraditionelle legekasser frem. Børnene kan bede om at få kasserne med ud på legepladsen. Fødselsdagskassen indeholdt rigtige fødselsdagsflag og serpentiner, så børnene kan holde rigtige fødselsdage i legehuset.

”Jeg vil gerne have mine børn gående i Solvognen. Jeg er imponeret over de pædagogiske arbejdsmetoder. Den nye børnepolitik i Danmark, starter i dag – lige her i Gladsaxe,” sagde Manu Sareen.

 

Der var rundvisning på Solvognens legeplads. På det lille plateau bliver der bygget med brædder og dinosauerer.

Solvognen-02-12-14

Børnene i Solvognen havde lavet en velkomstgave til ministeren. Børnene havde brugt deres fantasi og kreativitet og havde skabt et stort værk med både paprør og muslingeskaller. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top