Vi vil bevare et optjeningskrav til dagpenge
Debatten om EU-borgeres ret til danske børnepenge og dagpenge fylder rigtig meget

Debatten om EU-borgeres ret til danske børnepenge og dagpenge fylder rigtig meget. I Gladsaxe Kommune har vi omkring 1250 personer, der modtager dagpenge. Har man været så uheldig at miste sit arbejde, men betalt til sin A-kasse, så har man ret til dagpenge. Sådan skal det være. Men det skal ikke være sådan, at EU borgere kan komme til Danmark alene for at få dagpenge, uden at have arbejdet og betalt skat i Danmark.

Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen netop er kommet med en række tiltag – fem nationale og 3 på EUplan – så kan tage kampen op og beskytte vores velfærdsydelser.

Herhjemme vil vi blandt andet skærpe kontrollen med det såkaldte bopælskrav, så vi sikrer, at ledige, der får udbetalt dagpenge i Danmark, reelt har bopæl og opholder sig i Danmark

På EU-plan vil vi for det første støtte Finland i den kommende sag ved EU-Domstolen om det finske optjeningsprincip til dagpenge, som minder om det danske. For det andet er vi imod EU-kommisionen forslag om at forlænge perioden man kan tage dagpenge med til et andet EU-land fra 3- 6 måneder. For det tredje vil vi kæmpe for, at hvert enkelt land kan opstille værn om deres velfærdsydelser.

For Socialdemokraterne handler. Både herhjemme og i EU.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top