4 års ventetid på en el-cykel
Elcykler-02-15-14.jpg
Borgermester Karin Søjberg Holst og Pernille Bramstrup var klar til at prøvekøre de nye cykler Foto: Kaj Bonne
Kommunen har indkøbt 12 nye

Kommunen har indkøbt 12 nye

Hvis du har lyst til at låne en el-cykel for at komme på arbejde og dermed bruge bilen mindre, så komme du desværre til kort, for Gladsaxe Kommunens hjemmeside er allerede lukket for tilmeldinger resten af året.

-Det er helt vildt. Jeg har allerede over 100 på venteliste, fortæller kommunikations- og miljømedarbejder Pernille Bramstrup, fra Grønt IDÉcenter, der ellers er glad for det nye tiltage med el-cyklerne.

-Jeg ser på, hvem der har behov og hvem, der er motiverede til at begynde at cykle. Hvis man skal ændre folks vaner, så mener man, det vil kræve tre måneder. Derfor låner vi cyklen ud i tre måneder. Det er et krav, at man har en bil i forvejen og at man skal cykle mindst på arbejde mindst tre dage om ugen. Så det kommer til at kræve den rigtige indstilling fra start, fastslår Pernille Bramstrup.

Sundhedsvinklen er en vigtig del af projektet og folk bliver bedt om at svare på spørgsmål om deres sundhed før og efter de tre måneder. Selvfølgelig er det en hjælp, at cyklen er el-drevet, men det kan jo motivere til, at man bliver glad for at cykle og ikke kan undvære den daglige cykeltur og motion.

-Der er også en super fin service på cyklerne. Sker der noget med cyklen, så kommer Jensen cykler ud på stedet og fikser den. Der er jo ikke noget ved, hvis den så bare kommer til at stå hjemme i garagen, siger Pernille Bramstrup.

Som en af de mest cyklede kommuner i Danmark, så er det ikke nyt, at man kan låne cykler i Gladsaxe Kommune. Ordningen startede for nogle år siden med fire cykler. Gennem årene blev der suppleret og nu er der så 10 nye el-cykler, som virksomhederne i Gladsaxe Kommune kan låne til deres medarbejder og som er led i byrådets CO2-strategi.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top