annonce
Ali Baba indtog Busses Skole
Busses-Skole-08-16-14.jpg
Børnene var fuldt koncentrerede og havde styr på deres replikker. Foto: Kaj Bonne
72 børn i aktion på scenen

Før påske er der altid ekstra hektisk aktivitet på Busses Skole i Vangede. Hvert år er det nemlig en tradition for, at indskolingen, begynderklassen og 1. og 2. klasse, laver et stort teaterstykke. I år var det Ali Baba og de fyrretyve røvere.

Skolens gymnastiksal dannede i sidste uge så rammen om den længe ventede premiere, hvor skoleleder Bjarne Højlund bød forældre, søskende og bedsteforældre velkommen.  Dagen efter blev teaterstykket vist igen – denne gang for hele skolen.

Børnene har de sidste fem uger været involveret i hele processen og der er blevet malet kulisser og øvet replikker og sunget de sange, som lærerne Lars Fjeldmose og Hallgeir Stølen-Bosse har skrevet.

Rekvisitterne og kostumer er et kapitel for sig. Børnene har selv været hjemme i gemmerne for at finde gummislanger, så nogle elever kunne forestille slangetæmmere, mens der har været indsamlet sodavandskapsler, som skulle forestille guldmønterne i Ali Babas hule.

Det er et kæmpe projekt for lærerne på skolen og ambitionerne er tårnhøje. Pædagog Lotte Førster fører hvert år nål og tråd, og også i år han hun lavet de mange kostumer- noget som har omfattet alt fra haremsbukser til fez og turbanner.

-Det sværeste har været at holde børnene i ro og at bevare koncentrationen. Der har jo været så mange børn på scenen ad gangen, så ventetiden har godt kunnet føles lang, fortæller lærer Dorte Dupont, der har flere års erfaring med at lave teater på Busses Skole.

Og den erfaring kan hun også bruge, når hun sammen med de tre klasser og flere af lærerne drager på lejrskole inden sommerferien.

-Børnene glæder sig hele året til den forestilling, og det skaber også et godt sammenhold klasserne imellem. Det betyder meget, at de kommer til kende hinanden bedre, siger Dorte Dupont.

Busses-Skole-03-16-14

Dorte Dupont hjælper harmespiger og røvere i kostumerne før forestillingen.
Foto: Kaj Bonne

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top