- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

-Det handler om at give hinanden plads

Det er ikke alene dronningen, der holder fest 16.april i anledning af sin 74 års fødselsdag.  Birthe og Henry Vedsegaard på Gammelmosevej fejrer krondiamantbryllup.

Henry og Birthe var kun 20 år, da de blev gift. Dengang var det den eneste måde at få lejlighed på. Parret har tre børn, 4 børnebørn og 11 oldebørn.

Birthe blev uddannet som sygehjælper på Finsens Instituttet, hvor hun arbejdede i mange år og Henry har blandt andet arbejdet som chef i Grøndal Multi Center.

Engagementet har altid været stort i den Vedsegaardske hjem og det mener parret er en af grundene til, at de har haft et 65 år langt ægteskab.

-Vi har altid givet hinanden plads og så har vi været gode til at tale sammen. Vi har nærmest aldrig skændtes, fortæller Birthe Vedsegaard.

Henry har i mange år været formand for AB (Arbejdernes Boligselskab: red) og været almindelig medlem af bestyrelsen. Det arbejde har han gået meget op i og han har altid kæmpet for, at de forskellige afdelinger fik deres selvstyre. Igennem AB blev han også engageret i det politiske liv og har gennem livet haft mange møder med de skiftende borgermestre i Gladsaxe kommune. Også håndbold har været en stor passion for familien. Især Henry. Han har spillet 1. division i Holte indtil han var 32 år og bagefter været dommer i danmarksturneringen. Han har dømt kampe med de gamle jernladies mange gange, og han er ikke bange for at indrømme, at han og Anja Andersen aldrig blev særlig gode venner.

Birthe engagerede sig i Lottekorpset, men ellers var hun ofte sammen med Henry og deres tre børn ude og se en masse håndboldkampe. Rejser har der også været mange af.

-Jeg tror ikke, vi har noget til gode. Vi har vist været alle steder i Europa med campingvogn, fortæller Henry Vedsegaard.

Det kan godt være at bentøjet ikke er, hvad det har været og at balancen ikke er så god efter Birthes sidste blodprop. Men skarpheden og humøret fejler ingenting.

-Vi følger med i det politiske på tv og så elsker vi at se håndboldkampe, gamle danske film og serier som Matador. Nogle gange så føler vi, at vores liv har været som et afsnit af Matador, fastslår Birthe Vedsegaard, der som det eneste ønsker sig et nyt og større tv i krondiamantbryllupsgave.