En evigt aktiv pensionist
Poul-Hansen-03-18-09.jpg
Æreshåndværker Poul Hansen runder de 85 som foreningens ældste – og tillige mest vitale medlem. Foto: kaj Bonne. Foto: Kaj Bonne
Den flittige, muntre, iderige og hjælpsomme murermester Poul Hansen fylder 85 år. Og det sker med vanlig sans for hittepåsomhed og fuld musik.

Poul Hansen er kendt og respekteret viden om for sine håndværkmæssige, menneskelige og organisatoriske talenter.

Foruden en blomstrende murermestervirksomhed, der på et tidspunkt beskæftigede 32 ansatte, har Poul Hansen øvet en mangeårig og påskønnet indsats i Gladsaxe Håndværkerforening, som han var formand for i otte år og nu er æresmedlem af.

Han har stået for en mangfoldighed af byggerier rundt om i Danmark og ikke mindst i Gladsaxe kommune.

I flæng kan nævnes en række ruinbyer og dækningsgrave (bunkers) for Civilforsvarsstyrelsen under den kolde krig.

Fødselaren er født og opvokset i Vanløse og kom til Gladsaxe i 1958 som nybagt selvstændig murermester, hvor han slog sig ned på Oldmarken 3.

Lokalt er rækken af byggerier som Poul Hansen har stået for, meget lang. For eksempel menighedshusene ved tre kirker – Gladsaxe, Søborg og Buddinge.

Desuden rækkehuse i Kagsåkvarteret, en stribe villaer og flere industribygninger.

Organisatorisk har Poul Hansen sideløbende været aktiv i Københavns Murerlaug og den lokale håndværkerforening. Her blev Poul Hansen omdrejningspunktet ved utallige arrangementer – ”fordi jeg altid har været til fest og farver”, som han selv udtrykker det.

Han har stået for en række af Håndværkerforeningens nytårsfester, studieture, fugleskydninger og adskillige jubilæumsfejringer.

Ved Håndværkerforeningens 100 års jubilæum i 2013 optrådte han som ”kustode” ved foreningens flotte udstilling på Hovedbiblioteket ligesom han i rigt mål bidrog til det fornemme festskrift, der blev præsenteret ved samme lejlighed.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top