Få dine idéer ført ud i livet
Kulturskaberne-16-14.jpg
Leder af Telefonfabrikken Betina Louise Kimergård (th) og projektleder Nanna Båstrup (TV) sætter gang i det nye tilbud Kulturskaberne. Et projekt, der skal gøre kulturlivet i Gladsaxe rigere Foto: Kaj Bonne
Nyt tilbud på Telefonfabrikken- Gladsaxe Kulturhus

Det nye værksted Kulturskaberne starter op i uge 16. Kulturskaberne er en del af Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus, der sammen med Gladsaxes borgere, skal skabe nye kulturarrangementer, projekter og events i Gladsaxe. Kulturskaberne giver borgere vejledning og støtte til at føre egne idéer ud i livet.

Borgerne kan få hjælp til idéudvikling, planlægning eller afvikling af egne kulturarrangementer som for eksempel filmklubber, et karaoke-mesterskab, debat-arrangementer, madklubber eller festivaller. Det kan være enkeltstående events, udstillinger, koncerter eller andre ting. Der er masser af muligheder.

”Projektet er helt nyt, og vi glæder os til at invitere folk ind med deres idéer. Telefonfabrikken har tidligere været et lidt hemmeligt hus, hvor der er foregået flest ting i aftenskole og foreningsregi, og det vil vi gerne ændre. Vi bliver mere udadvendte nu,” fortæller leder af Telefonfabrikken Betina Louise Kimergård. Hun har været udviklingskonsulent i huset i flere år, men er tiltrådt som leder 1. april i år.

”Nu skal borgerne have magten og være med til at skabe det kulturliv, de gerne vil have. Det handler om at få idéerne til at blive til noget, og det kan Kulturskaberne hjælpe med.”

 

Medbring idé og drive

Nanna Båstrup er projektleder på Kulturskaberne og har i de sidste måneder forberedt projektstarten. Hun ser også store muligheder i projektet.

”Vi kan hjælpe med alt. Store og små projekter. Det handler bare om at komme med en idé og noget drive. Kulturskaberne er ikke et sted, hvor folk præsenterer en ide, og så bliver den udført af os. Folk skal have energien til projektet selv, men de får hjælp og støtte fra os.”

Nogle af de idéer, der allerede er i støbeskeen, er en madgruppe for enlige mænd, en åben scene, hvor bands kan spille og et orienteringsløb, der kombinerer løb og rollespil.

”Projekterne kan enten foregå på Telefonfabrikken, eller de kan også foregå andre steder i Gladsaxe. Det afhænger af idéen,” fortæller Nanna Båstrup.

Kulturskaberne er udsprunget fra et lignende projekt i Københavns Kommune, hvor det har været en succes. Du kan læse mere om projektet på www.gladsaxe.dk/kulturskaberne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top