Farvel Søborg – Goddag Nepal eller Afrika
Læge-05-18-14.jpg
Praktiserende læge stopper efter 20 år i Søborg

Praktiserende læge Vibeke Jensen holdt i sidste uge, efter 20 år,  afskedsreception for kollegaer og patienter. Der var mødt over 100 mennesker op i hendes almen praksis på Carl Blochs Allé 1 i Søborg.

”Beslutningen om at stoppe har været længe undervejs. Jeg har været virkelig glad for mit arbejde som praktiserende læge men føler også, at hvis jeg skal nå at prøve noget andet, inden jeg bliver for gammel, så skal det være nu,” fortæller Vibeke Jensen.

Sidste efterår var Vibeke Jensen en tur i Nepal som frivillig læge gennem Partners in Practice. Et internationalt udviklingsprogram under Dansk Selskab for Almen Medicin, der ønsker at udvikle, facilitere og implementere internationale udviklingsprojekter inden for almen lægepraksis i blandt andet Nepal og Afrika.

”Det gjorde stort indtryk på mig at hjælpe i et land uden de lægemuligheder, vi er er vant til i Danmark, og jeg kunne mærke efterfølgende, at det var noget, jeg havde lyst til at bruge min tid på fremover,” fortæller Vibeke Jensen.

Det næste halve år kommer til at gå med forskellige lønnede lægeprojekter i udlandet. Blandt andet på Færøerne. Og derefter vil Vibeke Jensen arbejde frivilligt i enten Nepal eller Afrika.

”Det er hårdt at stoppe. Jeg har jo haft et stort engagement i Søborg, og jeg kender mine patienter godt,” fortæller Vibeke Jensen. Hun er selv Søborg-borger og har haft mange familier i sin lægepraksis. I nogle familier har det været både børn, forældre, kusiner og bedsteforældre.

”Det har været sjovt og fantastisk at følge folk gennem både graviditeter, fødsler og sygdom. Det har givet mig en stor arbejdsglæde at være så tæt på folk.”

Udover sin lægepraksis har Vibeke Jensen været med til at starte de populære kurser i mindfulness baseret kognitiv terapi, der har kørt på Forebyggelsescentret i Søborg siden 2008.

”Jeg har altid tænkt at folk med tilbagevendende depressioner var frygtelig tabt i vores samfund. De har det rigtig skidt, men er ikke syge nok til de psykiatriske tilbud. Derfor er det fantastisk, at de kurser, jeg var med til at starte i Gladsaxe, fik så stor succes,” fortæller Vibeke Jensen. Hun lægger igennem hele interviewet vægt på, hvor stor en glæde det er for hende at hjælpe andre:

”Når jeg har samlet så meget erfaring sammen som læge, så er det en fornøjelse at give det videre og dele min viden, der hvor der er brug for det.”

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top