annonce
Fire DM-titler til Foxy Cheerleaders
Foxy-Cheerleaders-03-15-14.jpg
Dem der bærer hedder base, den der bliver kastet, hedder en flyer og bagspotten er hende, der styre og har overblikket. Foto: Kaj Bonne.
Træner til EM

Cheerleadere er ikke kun vimsende piger med lækre ben og glitrende pom poms, der står og hopper før basketballspillerne løber på banen.

Cheerleaders har de sidste år udviklet sig til at være en konkurrence- og seriøs sport. I allerhøjeste grad også i Gladsaxe med Foxy Cheerlkeaders. For nylig kunne Junior holdet- Foxy Coed kalde sig danske mestre og det samme kunne B-holdet, da begge hold kom hjem fra Frederikshavn med medaljer. Men det er kun Foxy Coed der 28.-29. juni, drager til Bonn i Tyskland, hvor de skal kæmpe om medaljer til EM.

Der var 770 deltagere ved DM, hvor Foxy Cheerleaders i alt nåede fire DM-titler og en sølvmedalje.

Ved DM blev Sarah Ostenfeld kåret som årets juniorudøver

At der er drenge med på holdet er noget nyt, men der er kun noget pigerne er glade for.

-Mange har den holdning, at det er en pigesport, men vi har brug for stærke drenge til at være base for at kaste og gribe igen, fortæller træner Sally Sporup.

Det er seriøse udøvere, der mødes til træning tre gange om ugen og træner kast, pyramider, stunts og cheerråb.

-Det er heller ikke en hel ufarlig sport og den er hård både psykisk og fysisk. Man skal kunne smile. Det hele skal jo se nemt ud,

-Vi får en del albueskader og fingerskader, men det er det hele værd, forsikrer Alberte Kronborg, der sammen med hele holde træner ekstra meget op til EM.

Foxy Cheerleaders holder til i Gyngemosehallen, og der er en helt speciel ånd blandt udøverne.

-Vi er ligesom en udvidet familie. Vi er virkelig tætte og det er også nødvendigt, når man dyrker denne slags sport. Man skal jo tro på, at man bliver grebet, når man bliver smidt op i luften – alle skal have 100 procent fokus, ellers sker der nemt et uheld, fortæller Julie Willer, der har været cheerleader i seks sæsoner.

cheerleader-b

Både A og B-holdet repræsenterede Fory Cheerleaders på fornemste vis.

 

 

 

 

 

 

 

Både A- og B-holdet repræsenterede Foxy Cheerleaders på fornemste vis. Foto. Nicolas Skaanild.;)

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top