Hvem bestemmer?
Børne- og kulturforvaltningen har i løbet af marts måned gennemført mange ledelsesrokeringer og forflytninger i Gladsaxes skolevæsen i skolereformens hellige navn. Lærere er bedt om at møde op til individuelle samtaler medbringende deres eksamenspapirer, uanset hvor mange års erfaring de har og erklære sig motiverede eller søge forflytning.

Børne- og kulturforvaltningen har i løbet af marts måned gennemført mange ledelsesrokeringer og forflytninger i Gladsaxes skolevæsen i skolereformens hellige navn.  Lærere er bedt om at møde op til individuelle samtaler medbringende deres eksamenspapirer, uanset hvor mange års erfaring de har og erklære sig motiverede eller søge forflytning. Ved den overraskende fyring af en dygtig og vellidt skoleleder ved Skovbrynet skole i starten af marts, hævdede Børne- og kulturforvaltningen over for skolebestyrelsen, at en ny ledelsesstil var et politisk motiveret ønske. I byrådets spørgetid oplyste Trine Græse, at man ikke har behandlet en sag politisk om skolens ledelse, men at fyringen er gennemført af forvaltningen. Fyringen kaldes politisk motiveret, men politikerne vasker hænder. Man mindes en kendt, engelsk tv-serie: Javel hr. Minister! Hvem er det egentlig, der bestemmer – er det politikerne, eller embedsmændene?
Hvor længe skal magtfuldkomne embedsmænd i forvaltningen have lov til brutalt at gennemføre hasarderede ændringer i Gladsaxe Kommunes skolevæsen ud fra en autonomt fastlagt politik?

 

Jens K. Jensen,

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top