Jazzklubben i New Orleans
Gladsaxe Jazzklub arrangerede i dagene 6.–16. april en tur til jazzens fødeby, New Orleans i delstaten Louisiana/USA. Det var klubbens første arrangement af denne karakter – og sidste gang bliver det næppe.

 

Over 30 af jazzklubbens medlemmer mødtes i Kastrup Lufthavn en tidlig søndag morgen for mange timer senere at lande i ’Louis Armstrong New Orleans International Airport’. Én af jazzklubbens egne medlemmer, som har tætte relationer til New Orleans og ikke mindst til det lokale jazzmiljø, havde tilrettelagt turens spændende program. Og det var et program, der gav mulighed for bl.a. at opnå en dybere indsigt i byens dramatiske historie og om slaveriets uhyrlige virkelighed. Byvandring, plantagebesøg, sumptur, kirkegårds- og museumsbesøg samt fortælling om og konsekvensfremvisning af orkanen Katrinas hærgen gav deltagerne et samlet stærkt rejseindtryk. Og med rejselederens særlige kendskab til lokalmiljøet blev der ’åbnet døre’, som man almindeligvis ikke opnår mulighed for. Med Mississippi-floden og French Quarter som smuk kulisse gennemførtes rejsens nok største attraktion: ’The French Quarter Festival’. Over fire dage afvikledes én af USA’s største årlige jazzfestivaler med 21 scener spredt ud over byområdet og med over 1.400 lokale musikere. Jazzmusikkens mange genrer kunne der – fra tidlig morgen til sen aften – både lyttes og danses til i parker og på torvepladser. Imponerende var det at opleve den tekniske professionalisme, der dannede fundamentet for de mange koncerters afvikling. Sceneskift for store og små bands tog maks. 15-20 minutter – og programmets mange tidsangivelser holdt til punkt og prikke. Også på gader og gadehjørner kunne musikken nydes. Musikere, der endnu ikke havde fundet vej til de store scener, viste deres niveau. Nogle blev uden tvivl ’opdaget’ under årets festival. Især gjorde det indtryk, at der overalt i det store festivalområde var så rent. Trods flere hundrede tusinde besøgende var gader, parker og torvepladser ryddet for affald. Talrige affaldsbeholdere, snesevis af gadefejere og en natlig byspuling gav New Orleans et rent look hver eneste dag. Hér kunne organisationen bag ’Copenhagen Jazz Festival’ uden tvivl hente inspiration.

”Man kan ikke få nok af New Orleans”, udtrykte én af rejsens deltagere. Og det vil mange uden tvivl nikkende samtykkende til.  Det må jazzklubben så gøre noget ved – en anden gang

jazz-1 jazz-2

’The French Quarter Festival’ åbnes bl.a. med en festlig parade på den navnkundige Bourbon Street.
Fotos Ole Kjær.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top