annonce
Jeg lever min drøm
Trine-Panum-01-16-14.jpg
Trine har for SuperBest malet etiketter til både vin og øl. Foto: Kaj Bonne
Trine Panum er glad helt ned i maven

For nogle år siden oprettede TV2-værten Trine Panum en hemmelig konto. Her satte hun hver måned penge ind og fik lavet budget. Pengene skulle være en sikkerhed for, at der var råd til at udleve en drøm – en drøm om at få sit eget og leve af sin store passion som kunstmaler.

I dag er det fire måneder siden, at Trine tog det skridt, som har betydet, at hun har taget et års orlov fra TV2.

Hvad nu hvis?

– Jeg vil ikke sidde som 60-årig og været bitter over, at jeg aldrig fik levet min drøm ud. I dag går der ikke en dag, uden jeg siger til min mand, at jeg er glad for, at jeg sprang ud i det. Men jeg vil godt pointere, at det tog tid at komme dertil, fortæller en ærlig Trine.

Mange overvejelser gik forud for den store beslutning. Tanken om at opgive et godt arbejde, hvor hun følte sig værdsat og som betalte godt. Tanken om at undvære den gode selvfølelse det gav at være på. Tanken om at sige farvel til kolleger med chance for, at cheferne efterfølgende ville prioritere anderledes. Tanken om, at folk ikke kunne lide hendes kunst og om hun overhovedet kunne finde ud af at male hele dagen. Tankerne var mange.

-Processen var også at gøre mig selv parat til at kunne tage skuffelser. Mange sagde også til mig: Trine, er det nu en god ide? Jeg var alle scenarier igennem. Heldigvis havde jeg en kæmpe støtte i min mand, og min bror, Søren, var også en stor inspiration. Jeg er glad helt ned i maven, og jeg kan kun sige, at det har været fantastisk indtil videre, fortæller en storsmilende Trine.

 

En arbejdshest skal lære at holde fri

Trines butik og atelier på Bagsværd Hovedgade er fyldt af forårsfornemmelser og glade farver.

Der hænger et hav af billeder rundt omkring på væggene og rummet er venligt og feminint. Midt på gulvet står nogle europaller, som er skødesløst men med sikker smag arrangeret med blomster og levende lys.

-Mange mænd synes, at mine malerier er meget feminine, så jeg forsøger at komme hele vejen rundt. Jeg har haft det svært med at male med grønne farver, men det arbejder jeg på, siger Trine, der lukker sig helt inde i sit eget univers, når hun maler. Kun farverne, kompositionen og fantasien

bestemmer, hvornår billedet er færdigt.

-Det med at holde fri kan være svært. Jeg kan ikke bare sætte mig med en bog Men jeg har fundet ud af, at det er vigtigt at holde pauser, for det er der, der kommer nye ideer. Så tager jeg måske på cafe i nærområdet og ser på mennesker.

-Jeg skal lære at lægge arbejdshesten væk, for jeg er vanvittig disciplineret. Jeg har fundet ud af, at det også er ”at gå på arbejde”, når jeg sætte mig ned og suger til mig,

Jeg har lovet mig selv, at det her er et læreår for mig. Jeg skal blive klog og lære af mine fejl. Men lige nu kan jeg kun sige, at det bliver sjovere og sjovere. At jeg har taget skridtet har kun givet mig en masse energi, fastslår Trine.

 

Mit sociale gen

En af de store gevinster ved Trines nye liv er den fleksibilitet, hun har fået.

– Jeg kan aflevere børn og hente dem tidligt. Jeg løber hver anden morgen – noget som giver mig masser af energi. De stressede morgener jeg havde før, er der ikke længere.På TV2 havde jeg skiftende arbejdstider. Nu kan jeg f.eks. lukke forretningen og gå ud og spise frokost med min mor.

Det eneste jeg godt kan savne er at tale med mine kolleger over en kop kaffe. Jeg har et stort social gen, så hvis jeg ikke taler med nogen en hel dag i forretningen, så går snakken ud over min familie, når jeg kommer hjem. Det kan de synes er ret anstrengende, siger Trine med et grin.

 

Jeg bliver kun bedre

Der har allerede været bud efter Trines kunst i mange sammenhænge og hun har udstillet et væld af steder. Men om hun helt vil droppe TV2 for at hellige sig maleriet er stadigvæk for tidligt at afgøre.

-Jeg har malet i en årrække, og jeg har da tænkt, om jeg kan blive ved med at male billeder, som folk vil have. Men jeg synes mine billeder er blevet bedre og bedre. Der er kommet mere dybde og jeg har fået mere sikkerhed, fastslår Trine, der synes det ind i mellem kan være grænseoverskridende at skulle stå og sælge sig selv og sine malerier.

-Det værste er, når folk ikke engang kigger på dem, men går lige forbi, det kan da godt lige rive lidt i selvtilliden, men heldigvis er det kun de færreste, siger hun.

Fakta:

Trine Panum Kjeldsen født 1971 i Nordjylland og opvokset i Århus

Mor til Nikoline 16, Oskar 10 og Alma på 4 år.

Gift med journalist Lars Steen Pedersen, der er indlandschef på DR

Kendt som nyhedsvært på TV2 og vært på Station 2 Efterlyst

Søster til golfspilleren Søren Kjeldsen

Bor i villa i Bagsværd

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top