Kvalitetsmusik i nye klæder
Ny souschef med projekter i ærmet

I starten af året fik Gladsaxe Musik- og Billedskole ny souschef. Valget faldt på den kulturelle iværksætter Peter Rønn.

”Vi har fundet en musiker med lederkompetencer, der kan gøre en klar forskel på Gladsaxe Musik- og Billedskole. Vi skal følge med tiden og udviklingen, så vi ønskede en person, der havde helt nye tanker omkring, hvordan vi kunne arbejde her. En person, som også kunne føre projekterne ud i livet, ” fortæller skolens ledere, Anja Reiff.

”Han har en projektmagerprofil. Han kan styre projekter fra start til slut, og vi tror på, at musikprojekter er fremtiden, ” fortæller Anja Reiff, der også ser det som en fordel at Peter Rønn har arbejdet med udsatte børn og unge.

”Lige nu har Gladsaxe Musik – og Billedskole godt fat i de mest privilegerede børn i kommunen, men vi vil gerne endnu mere i bredden. ”

 

Projekter fra start til slut

Peter Rønn har været selvstændig kulturel iværksætter i en del år. I sit eget firma har han lavet masser af musikpædagogiske projekter.

”Jeg elsker at bygge ting op og se resultater på den lange bane. Derfor er det fantastisk, at være en del af Gladsaxe Musik- og Billedskole, hvor vi kan arbejde med projekter over længere tid, ” fortæller Peter Rønn.

Allerede før Peter Rønn tiltrådte er der igangsat en række projekter, som Peter nu er aktivt involveret i at videreudvikle.

”Vi har afholdt et projekt, hvor børnene selv byggede deres instrumenter og efterfølgende spillede på dem. I marts måned havde vi et projekt med 5. klasserne på Mørkhøj Skole, hvor de arbejdede med musik en hel uge. På en uge skabte de en forestilling ud fra deres egne musikalske idéer. Ugen sluttede med en forestilling for forældrene, ” fortæller Peter Rønn, der altid gennemtænker projekterne med et ”hvorfor?

”Det er vigtigt, at vi er bevidste om, hvorfor vi laver de enkelte projekter med børnene. Hvad er det, de skal have med sig? Jeg kan være med hele vejen – en idé til evaluering bagefter. Det er en del af den faglighed, jeg kommer med ud over det musiske og ledelsesmæssige” fortæller Peter Rønn.

 

Mere musik i folkeskolerne

I forbindelse med den nye skolereform bliver Gladsaxe Musik- og Billedskole en del af musikundervisningen på folkeskolerne.

”En del af lovteksten fokuserer på, at alle børn i løbet af deres skolegang skal i kontakt med højt kvalificeret undervisning inden for musik og kunst, og det er her vi kommer ind. Vi har meget specialiserede lærere, der kan supplere skolernes egne musiklærere, ” fortæller Anja Reiff, der pointerer, at det ikke handler om at folkeskolelærere underviser dårligt i musik, men at Gladsaxe Musik- og Billedskole kommer med en højt specialiseret viden, da lærerne har hver deres faglige niche. Det kan folkeskolerne bruge konstruktivt.

Gladsaxe Musik- og Billedskole vil fremover komme på folkeskolerne og deltage i noget af undervisningen, ligesom de vil lave projekter på kryds og tværs af skolerne.

”Her bliver vores nye projektmager Peter Rønn en vigtig brik, for det har vi ikke prøvet før, ” fortæller Anja Reiff.

 

Faktaboks

Om Peter Rønn

Peter Rønn er kulturel iværksætter med 20 års erfaring i at lede nytænkende musikprojekter. Han er klassisk uddannet slagtøjsspiller samt diplompædagog. Har i de seneste år arbejdet som selvstændig med kreative musikpædagogiske processer og innovation af koncertformen. Han har tidligere været ansat som projektleder for DR SymfoniOrkestret og Odense Symfoniorkester og har modtaget DR P2 Boleroprisen og LO årets kunstnerlegat.

 

Om Gladsaxe Musik og Billedskole

Gladsaxe Musik- og Billedskole holdt 50 års jubilæum sidste år. De har 1350 elever, hvoraf de 10 elever går på en særlig talentlinje. Lærerne på Gladsaxe Musik- og Billedskole er højt uddannede billedkunstnere, musikere og musiklærere, der har hver deres særlige profil. Gladsaxe Musik- og Billedskole tilbyder undervisning i musik og billedkunst.

Læs mere på www.gladsaxe.dk/musikskolen

 

 

Musik-og-Billedskolen-01-12-14
Den kulturelle iværksætter Peter Rønn er nu en del af Gladsaxe Musik- og Billedskole.
Foto: Kaj Bonne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top