Seks elever i finalen
Bagsværd-Kostskole-15-14.jpg
De seks elever der er gået videre til finalen i Unge Forskere: Erik Jensen, Simon Carlsen, Tobias Bang, Nicolai Jørgensen, Helena Celiné og Kaia Præstegaard. Foto: Kaj Bonne
Bagsværd Kostskole -og Gymnasium har kvalificeret sig til Unge Forskere

Seks elever fra Bagsværd Kostskole og Gymnasiums 9. klasse er gået videre til finalen i den nationale konkurrence Unge Forskere. De seks elever er fordelt på tre hold.

”Vi sendte 7 hold af sted til konkurrencen. De 5 af grupperne gik i semifinalen, og de sidste 3 grupper er i finalen, så det er ret flot, ” fortæller Mårten Flø Jørgensen, lærer i bioteknologi (kemi og biologi) og talentkoordinator på Bagsværd Kostskole og Gymnasium.

De grupper, der stiller op i Unge Forskere har hver især arbejdet med idégenerering.

”Grupperne skulle være innovative i hele forløbet. Én gruppe har arbejdet med at designe forskellige vindmølleblade, og en anden gruppe har arbejdet med camouflage og illusioner, ” fortæller Morten Flø Jørgensen, der i den daglige undervisning lægger vægt på at eleverne bliver i stand til at afprøve deres egne idéer og føre dem ud i livet.

Eleverne går på skolens specielle Bioteklinje. En linje hvor eleverne har et sammenlagt 5-årigt forløb fra 8. klasse til og med 3.g med særligt fokus på naturvidenskab og bioteknologi.

”De elever, der går på den bioteklinjen har en høj motivation for naturfag, og gennem undervisningen bliver de vant til at arbejde med deres idéer, ” fortæller Mårten Flø Jørgensen.

Til finalen skal eleverne etablere en stand i Forum, hvor de skal fortælle folk om deres projekt. På tredjedagen vil en jury besøge samtlige stande og tage stilling til den endelige vinder.

Det er 100 hold fra hele landet, der dyster til finalen i Forum d. 27. – 29. april.  Unge Forskere er Danmarks talentkonkurrence for børn og unge med interesse for naturfag. Ved finalen uddeles kontante præmier for 250.000 kr. samt en række rejsepræmier og særpriser.

Du kan læse mere om Unge forskere på www.ungeforskere.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top