Stor tak til Skovbrynets mellemtrin
Jeg er lige kommet hjem fra Skovbrynet Skole, som jeg stadig undrer mig over ikke længere må hedde Værebro Skole - om end størstedelen af eleverne bor i Værebroparken, og det er der vel ikke noget i vejen med?

Jeg vil gerne sige tak for den oplevelse skolens mellemtrin bød på i dag. Her blev de tanker, der ligger bag den nye skolereform serveret på sølvfad.  Undervisningsministeren ville have jublet og sagt, at det udtryk for læring, vi så i dag lige præcis er, hvad den nye skolereform går ud på.

92 børn har arbejdet seriøst og tværfagligt med historie, arkitektur, kunst, videnskab, religion og magt i renæssancens Italien med Leonardo Da Vinci som drivkraft. På forskellige værksteder er eleverne blevet grundigt indført i den tid og verden. Alle elevernes sanser er blevet tilgodeset for at forstå en verden og en tid, som på alle måder var anderledes end den dagligdag, som nutidens børn lever i.

Tændte og engagerede gav eleverne udtryk for deres læring i en forrygende teaterforestilling. Dejligt at se, hvordan individualitet og fællesskab ikke behøver at være hinandens modsætninger, men lige præcis hinandens forudsætninger som vi kunne se det i dagens forestilling om Da Vinci og renæssancens Italien.

Tak til skolens mellemtrin og deres lærere for en flot præstation.

Stor blev min glæde også, da jeg erfarede, at skolens bibliotek er kommet med i finalen om Danmarks bedste skolebibliotek. Men når man går rundt på skolebiblioteket er det helt forståeligt. Det oser af drive, engagement, nerve og sjæl. Overraskelser og liv. Uforståeligt og uklogt på så brutal vis at skille sig af med en skoleleder, der har været med til at skabe forudsætningerne for en kreativ og innovativ skole, som netop bliver efterlyst i den ny skolereform. Man undres.

Tove Bech Andersen

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top