Til kamp mod hunde høm-hømer
Hundelort-15-14.jpg
Skiltet foran Povl Møbius´ hus trækker masser af opmærksomhed. Missionen er klar: Væk med hundelort foran haverne. Foto: Kaj Bonne
Povl Møbius er træt af hensynsløse hundeejere

Det er gradvist eskaleret på Grævlingestien 15, hvor Povl Møbius bor med sin kone. Foran huset er der dagligt hunde, der får lov at lægge hundelorte i kanten af forhaven. En af grundende til at deres stykke bliver valgt, er ifølge Povl selv, at hundene foretrækker den grus, der er lagt i forbindelse med renovering af forhaven.

”Det er ulækkert at komme ud til hundelorte på stribe hver dag.  De ligeglade. De har posen med, men bruger den ikke. Nogle står endda og taler i telefon, mens deres hund får lov at gå på toilettet lige ude foran vores hus, ” fortæller Povl Møbius og refererer til mange af de hundeejere, der går tur på grævlingestien hver dag.

 

”Gå væk med din hund”

For tre uger siden blev Povl Møbius så træt af hundelorte og hundetis, at han satte et skilt op ved fortovet ”Gå væk med din hund. Grævlingestien 15 skal ikke være permanent hundelokum. Spred noget grus hjemme hos dig selv. Vi kan godt lide hunde, men ikke på den måde – gør nu din pligt. ”

Povl Møbius begyndte også at banke på ruden, når han så hundeejere stå med deres hunde, der gik på toilettet foran huset.

”Jeg har fået mange grimme ord kastet tilbage. Blandt andet en mand, der råbte tilbage at jeg var en gammel idiot. Han sagde det var offentlig vej, og så lovede han mig at hans hund fra nu af ville lægge en lort foran min have hver dag, ” fortæller Povl Møbius, der er rystet over situationen, men vælger at fortætte kampen mod hundelorte.

 

Skraldemænd bakker op

I dag er skiltet vendt om, og nu står der: ”Tak til alle jer, der respekterer vores ønske. Vi holder meget af hunde og katte og fugle etc. En mand skrev på et skilt: En hund har to røvhuller. Det ene sidder hvor det skal. Det andet må hunden gerne slæbe over på den anden side af vejen. En rigtig fin fyr har lovet mig tæsk – idioten får jo bare en voldsdom. Hvor dum kan man være? ”

Det har fået de lokale skraldemænd til at reagere.

”De spurgte, om de måtte tage et billede til deres fagblad. De syntes skiltet var fantastisk. De oplever nemlig også problemer med hundelorte, der ligger alle vegne i forbindelse med storskrald ude foran husene, ” fortæller Povl Møbius, der synes hundeejere bør lufte deres hunde på grønne strækninger i kommunen, hvor der ikke bor folk, hvis de ikke har tænkt sig at fjerne hundelortene.

Povl Møbius slår fast, at han selv har haft både hund og kat og elsker dyr. Han har fået masser af opbakning fra naboer, der også er trætte af de mange hundelorte på Grævlingestien.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top