Værebro skole
Normalt skal en pensionist ikke blande sig i udviklingen på sin gamle arbejdsplads.

Normalt skal en pensionist ikke blande sig i udviklingen på sin gamle arbejdsplads.

Men forholdene kan udvikle sig så grotesk, at det vil være dårlig tone at tie. Anledningen er ikke den uhørte proces omkring fjernelsen af Værebro skoles ledelse. Ej heller det åbenlyse overgreb mod inddragelse af skolebestyrelse og medarbejdere. Anledningen er svaret, som formand og næstformand for Gladsaxes B&U-udvalg gav i bladet 8.4., uden at man i øvrigt forholder sig til ovenstående.

”Der har gennem årene været en omfattende dialog om løsninger på skolens udfordringer – desværre uden de ønskede resultater på elevsøgningen. Skolens tilgang har ofte været, at udfordringerne skulle løses uden for skolen. Vi ønsker, at skolen indgår aktivt i samarbejdet om at skabe social balance, ikke kun på skolen, men i hele området.”

Da det ikke kan bero på uvidenhed om skolens indsats i årtier, er det et usædvanligt og frækt udsagn og et eksempel på politisk ansvarsforflygtigelse over for udviklingen af Værebro Park.

Skolen har gjort en fantastisk indsats på integrationsområdet. Den har løftet en meget vanskelig pædagogisk opgave. Den har været grænsesøgende – til tider grænseoverskridende – og har skabt respekt, udvikling og fornemme resultater.

Hvis denne udvikling skal fortsætte, kræver det et stærkt engageret leder- og lærerteam.

Den tillid og frihed, som blev skabt i 70’erne, kan forhåbentlig overleve den nuværende krise.

 

Bendt Thuesen
Skoledirektør/børne- og kulturdirektør i Gladsaxe 1980-98

1 kommentar om “Værebro skole”

  1. kasper olesen siger:

    Skovbrynet Skole vinder prisen for årets skolebibliotek:
    http://www.ksbf.dk/page/Aarets_skole2014.html

    Endnu et eksempel på skolens flotte arbejde og innovative tilgang til læring (samt naturligvis et nyt modargument til forvaltningens ide om en dårligt fungerende skole, der pludselig skal laves radikalt om på).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top