annonce
Forfatter-01-20-14.jpg
Lotte Dalgaard boede som ung i Bagsværd, så selvfølgelig skulle byen med i hendes debutkrimi, ”Tvillingesagen”. Foto: Kaj Bonne
Forfatteren fandt sin hovedperson i hjembyen

Line Lyng er journalist på Regionalavisen Nordsjælland. Hun har lidt for meget på sidebenene, rod i privatlivet og er hovedperson i ny krimi. Og så bor hun i Bagsværd.

Det er den 47-årige journalist Lotte Dalgaard, der har skrevet ”Tvillingesagen”. Hun er vokset op i Lyngby men flyttede til Bagsværd som helt ung og tog 10. klasse på Bagsværd Skole. Da hun selv blev mor, meldte hun sin søn ind på Den Lille Skole på Gammelmosevej, så selvfølgelig skulle Bagsværd med i hendes debutkrimi, der foregår flere steder i Nordsjælland.

-Jeg holder meget af området, og da jeg skulle finde ud af, hvor min hovedperson skulle bo, valgte jeg en villavej i Bagsværd, siger Lotte Dalgaard, der selv siden har boet på Bornholm og nu bor i Birkerød med sine to børn.

Efter mange år som freelancejournalist i de store bladhuse har Lotte nu kastet sig ud som forfatter med sin debut-krimi.

-Jeg håber egentlig, at et forfatterskab kan blive min pensionsopsparing, fortæller Lotte, der ikke troede, hun ville have tålmodighed til at skrive en bog.

Den er heller ikke så tyk, men jeg er nok også den type, som skærer ind til benet, siger Lotte Dalsgaard.

Lottes hovedperson, Line Lyng, er journalist på Regionalavisen Nordsjælland, der er opfundet til lejligheden. Hun dækker sagen om et par forsvundne tvillingepiger fra Fredensborg og interviewer deres mor flere gange. I begyndelsen er moren fuld af håb om at finde sine piger igen, men som tiden går, begynder uvisheden at tære på hende. For hvad er værst, at begrave sit døde barn, eller leve i uvished om, hvad der er sket?

Inspirationen til historien fik Lotte Dalgaard allerede i 1992, da 22-årige Helena Andersson forsvandt på vej hjem fra diskotek i en lille by i Sverige. Lotte var dengang praktikant på Ekstra Bladet og blev sendt op for at dække sagen, fordi en ung, dansk mand blev sat i forbindelse med Helenas forsvinden. Sagen er aldrig opklaret, men mødet med Helenas søster gjorde stort indtryk på Lotte Dalgaard.

Men det er ikke alene historien fra Sverige, der har sat sig spor i Lotte – hun har også haft masser af inspiration i en anden historie.

Antiheltinde

-Min hovedperson Line er en overvægtig kvinde med en ti-årig søn og en kæreste, der er alkoholiker. Jeg beskriver en kvinde, som har en kamp, for at få hverdagen til at hænge sammen.

Lines liv er langt fra perfekt. Hun er ikke en af de helte, som vi ofte læser om. Hun løber ikke lige 10 kilometer om dagen og er super tynd, fordi hun glemmer at spise. I stedet spiser Line et ekstra stykke smørrebrød, fordi hun stadigvæk er sulten.

Jeg har haft lyst til en anden slags helt. Jeg vil have en hovedperson, som jeg tror, de fleste kan identificere sig med, fortæller Lotte Dalgaard, der fra start har været bevidst om, at bogen også skulle belyse hvordan det at leve med en alkoholiker.

– Jeg har selv levet med en alkoholiker og ved, hvilken betydning det kan have for en familie. Vi kender alle sammen en alkoholiker om det er et familiemedlem eller en kollega – de findes jo i alle samfundslag og det er altså stadigvæk tabu.

Jeg håber, at Lines ikke så perfekte liv kan være med til at gøre bogen vedkommende på et personligt plan, samtidig med at den er spændende at læse, fastslår Lotte, der allerede har en fortsættelse i ærmet.

-Jeg har meget mere på hjertet, men jeg venter med at gå i gang med den næste bog til jeg ved, om folk gider læse denne,siger Lotte Dalgaard efterfulgt af et grin.

Handlingen

Et par 13-årige tvillingepiger fra Fredensborg forsvinder på vej hjem fra fritidsklubben, og der er ingen spor efter dem. Journalist på Regionalavisen Nordsjælland Line Lyng dækker sagen og kommer tæt på moren, der slides op af sorg, håb, angst og uvished.

Efterforskningen trækker ud, Line Lyng bliver mere og mere personligt involveret i sagen, og derhjemme er hun ulykkelig i forholdet til sin flotte men fordrukne kæreste.

”Tvillingesagen” er en krimi fra de små, nordsjællandske lokalsamfund, hvor hverdagen ellers var så tryg. Samtidig er det historien om kunsten at bryde de dårlige vaner uden at miste sig selv.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top