Andenplads gav 10.000 kroner til elever
Unge-forskere.jpg
De tre elever fra 9. Klasse havde forstået teorien om konstellationsdiagrammer og vandt 10.000 kroner for deres anden plads i juniorkategorien Unge Forskere. Foto: Bagsværd Kostskole og Gymnasium.
Bagsværd Kostskole -og Gymnasium belønnet med 100.000 kr.

Der er mange stolte elever og lærere på Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Til finalen i konkurrencen Unge Forskere, der blev afholdt i Forum i København, fik skolen to priser. Den ene var Hempel-DTU-Prisen på 100.000 kroner. Den blev givet til skolen for deres ”vedholdende indsats for at skabe en inspirerende naturvidenskabelig skolekultur”.

Den anden pris var en andenplads til en af finalegrupperne i juniorkategorien i Unge Forskere.

Andenpladsen gik til en gruppe, der havde arbejdet med konstellationsdiagrammer. De dygtige vindere  Helena-Céline Arøe Stevelt, Nicolaj Riisbjerg Jørgensen og Simon Stuhr Harder Carlsen fra 9. Klasse på fra Bagsværd Kostskole -og Gymnasium vandt 10.000 kroner. Der var i alt 50 hold i finalen.

”Det var fantastisk flot at de vandt en andenplads, og de har også arbejdet hårdt for det. Juryens begrundelse var, at de havde et meget høj matematiske niveau og en god formidling af meget svært stof, ”   fortalte Mårten Flø Jørgensen, lærer i bioteknologi (kemi og biologi) og talentkoordinator på Bagsværd Kostskole og Gymnasium.

”Eleverne har fået meget frie tøjler i det her projekt, og derfor er det virkelig deres egen fortjeneste. Jeg har støttet dem undervejs, men alt har været drevet af deres egne idéer, engagement og motivation,,”  fortalte Mårten Flø Jørgensen.

Der deltog i alt syv hold i konkurrencen Unge Forskere fra Bagsværd Kostskole -og Gymnasium. De tre af holdene gik i finalen og et hold endte i toppen. Unge Forskere er Danmarks talentkonkurrence for børn og unge med interesse for naturfag.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top