Bagsværdløbere kæmper for OL-pladser
Løbere-22-14.jpg
Søren Jøhnk og Joachim Vedel sendes ud på en træningsrunde af Morten Müllertz, der er en af drengenes trænere Foto: Kaj Bonne.
Unge løbere skal til Aserbajdsjan

Andreas Bube har tegnet Bagsværd Atletik Club på herresiden i adskillige år – ikke mindst efter at han skiftede fra sprinterdistancerne til 800 meter. Men der er andre strålende løbere i klubben. Og det har nu kastet en udtagelse til en kvalifikationskonkurrence til ungdoms-OL i Kina af sig.

Søren Jøhnk og Joachim Vedel Rosbo har virkelig placeret sig i ungdomseliten.

30. maj går det løs i Baku i Aserbajdsjan, når ni af dansk atletiks lovende talenter skal forsøge at tilkæmpe sig en af de få pladser til Ungdoms-OL i Kina senere på året. Det sker ved  European Youth Olympic Trials i Baku.

I alt ni atleter har indfriet kravet, og de kan se frem til en stor oplevelse ved det tre dage lange stævne, som tjener som kvalifikation til Ungdoms-OL i Kina i august. Det er blot anden gang, at Ungdoms-OL – ikke at forveksle med det europæiske af slagsen (EYOF) – bliver afholdt. Første gang var i Singapore i 2010.

Søren Jøhnk klarede kvalifikationskravet ved et stævne i Watford nær London, da han løb 800 meter på 1.55,13, hvor kravet var 1.55,75. Joachim skulle under 8.44 på 3.000 og det klarede han ved Tårnby games, hvor han spurtede sig til tiden 8.43,54.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top