Brændstof til hjernen kommer fra køkkenet
Kantineleder blev træt af at se på sukkerbomber hos elever på vej til prøver

En sodavand,  en slikpose og anden kostmæssig elendighed.

Kantineleder Maya Gry på Mørkhøj Skole kunne ikke lige få sin faglige baggrund som kok i 20 år og en tid som selvstændig madleverandør til at hænge sammen med terminsprøverne på Mørkhøj Skole i fjor. For det var hvad eleverne i 9. klasse havde med til terminsprøven.

-De ting var der i hvert fald ikke meget energi i, når eleverne skulle ind til en fire timer lang prøve. Så jeg gik til skoleleder Carsten Bott og foreslog, at jeg lavede en snackpose med kost af en helt anden kvalitet, siger Maya Gry, der fik grønt lys.

-Så nu får de 28 elever, der i dag skal til prøve en flaske med vand, et lille bæger med lidt frugt, en varm, friskbagt bolle med kanelsmag og en lille agurk, som de kan indtage i løbet af prøven. Det hele er gratis, fortæller Maya Gry, der sammen med sit personale har været oppe på at producere hele 78 snackposer til diverse prøver.

Og det hele suppleres med en lille skriftlig hilsen på poserne med ønsket om held og lykke med prøverne.

-Det er dejligt at få nogle positive kommentarer fra eleverne, siger Maya Gry, der til hverdag serverer masser af mad i kantinen til de små årgange.

-Det er billigt og jeg forsøger at få børnene til at stifte bekendtskab med nye ting, så der pludselig er både blæksprutter og stegte sild. Det ville de jo aldrig får derhjemme, siger Maya Gry.

 

 

Mørkhøj-Skole-01-20-14

I et imponerende tempo får Maya Gry produceret de 28 poser med sund snack og en flaske vand.
Og en lille opmuntrende hilsen på posen. Foto: Kaj Bonne.

Mørkhøj-Skole-03-20-14

Så er der dækket op i gymnastiksalen.
Måske blev prøven lidt nemmere at komme igennem takket være Maya Grys initiativ.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top