Dejligt at gøre en forskel
strikning.jpg
Det har givet ekstra mening for Ingrid, Amin og Alberte at lære at strikke. Foto: Dorthe Brandborg
Elever på Skovbrynet Skole gav gave til Projekt Udenfor

De sidste mange måneder har der været gang i strikketøjet i håndarbejdslokalet på Skovbrynet Skole.

5. c har nemlig haft som projekt at lære at slå masker op og strikke lapper i alle mulige farver.

For at elevernes lapper ikke bare kom til at ligge i en skuffe og ikke blive brugt, så foreslog håndarbejds- og klasselærer Christina Lykke Rasmussen, at eleverne hver skulle strikke 2-3 lapper, som de kunne samle til et stort slumretæppe.

-Vi talte meget om, hvem der kunne få gavn af sådan et tæppe. Vi tænkte på en hjemløs eller en fra Mændenes Hjem, men endte med at forære tæppet til Projekt Udenfor, fortæller Christina, der har mærket fra dag et, hvor engagerede eleverne har været

-Vi ville gerne møde den person, der fik tæppet, men han ville ikke have besøg af børn, siger Alberte Titley og tilføjer, at hun godt kan forstå, at den hjemløse ikke skulle føle det som om, han var et sjældent dyr i zoologisk have.

Men klassen fik lov til at besøge Projekt Udenfor, hvor de mødte undervisningslederen, som fortalte dem om livet som hjemløs. De fik afklaring på en masse spørgsmål og de fik også nedbrudt fordomme om at være hjemløs.

-Mange af de hjemløse har måske mistet deres job, hjem og familie og er derfor endt på gaden. Jeg tænker på de børn, der har en far, som går rundt derude, men som ikke kommer hjem. Det er godt nok synd, siger Ingrid Lautrup Nysom.

En af de ting, der gjorde størst indtryk på Amin Mourhrib, var at mange hjemløse ikke bare tiggede penge, -nej, de ønskede sig kun at folk ville tale til dem.

-De oplevede ofte, at folk bare kiggede den anden vej, når de gik forbi, siger Amin, der sammen med sine klassekammerater ikke bare har haft håndarbejdstimer, men også en kæmpe læring i samfundsorientering.

Og alle klassekammeraterne i 5. c har haft en ekstra god følelse inden i den seneste tid.

-Jeg har følt mig meget glad, fordi jeg har været med til at gøre en forskel for et andet menneske, fortæller Alberte.

Og oplevelsen med Projekt Udenfor har bredt sig som ringe i vandet – også hos forældrene på Skovbrynet Skole.

-Der er en mor i klassen, som allerede har meldt sig som frivillig hos Projekt Udenfor. Hun skal dele mad ud til de hjemløse om aftenen, tilføjer en glad Ingrid.

lappeløsning

Klassen kunne for nylig aflevere dette smukke tæppe til Projekt Udenfor. Foto: Privat.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top