annonce
Der skal liv i byen
Bibliografen-02-20-14.jpg
Et meget stort maleri på facaden ved Bibliografen kunne være en måde at få peppet området op. Det kan dårligt blive mere gråt og trist end det er i forvejen. Fotomontage. Foto: Kaj Bonne
Pladser og torve skal gøres attraktive

Gladsaxe Kommune er kun halvt så stor som kirkegården i Chicago. Til gengæld er der dobbelt då dødt.

Overdrivelse fremmer som bekendt forståelsen, så overnævnte udsagn er at stramme den lidt vel rigeligt. Men det er en kendsgerning, at det i mange, lange perioder kniber med aktiviteter, der kan skabe et attraktivt byliv, hvor folk får lyst til at komme ud af boligerne for at være sammen med andre.

Der kan være tale om legepladser, musiksteder, cafeer, torve og pladser.

Det skal der gøres noget ved. I samarbejde med Gehl Architects – der har masser af erfaring på verdensplan på det område – har Gladsaxe Kommune udarbejdet et oplæg til at skabe liv i Gladsaxe. Oplægget er nu sendt til høring og forrige mandag var der møde på rådhuset med grundejerforeningerne, der fik et oplæg præsenteret af byplanchef Britt Vorgod Pedersen. Bagefter var der gruppediskussioner, hvor ideerne til forbedringer blev noreret ned af embedsfolk fra kommunen.

På Gladsaxedagen forrige år kom mange tusinde af kommunens borgere til aktiviteterne og koncerterne ved rådhuset. Ideen med at spærre end el af Søborg Hovedgade var en total succes.

Der sker også meget på SøborgNatten og BagsværdNatten og når handelsforeningerne har arrangementer, men det kunne være bedre.

Gladsaxe Jazzklub er også god til at lave diverse arrangementer, men det overordnede indtryk er, at der er plads til forbedringer.

Tilflyttere til kommunen er blevet spurgt om, hvorfor de valgte netop Gladsaxe, og det var udsigten til mange gode faciliteter, der fik dem til at søge hertil. De var godt klar over, at Gladsaxe nok ikke lige var verdens navle, når det gjaldt udelivet, men de troede for manges vedkommende, at det stod bedre til.

Ambitionen er nu at gå fra et bildomineret samfund til et menneskeorienteret, fra at livet er lukket inde og opdelt til et synligt liv på kryds og tværs, fra mange hårde kanter til flere bløde kanter og fra ensformigt grønt til et mere varieret grønt.

Et stort problem i Gladsaxe er opdelingen i nærmest mindre kommuner såsom Mørkhøj, Bagsværd og Søborg, hvor der godt kan mangle noget sammenhængskraft.

Som det slås fast i rapporten skal der mange mennesker til for at få Søborg torv, der er dobbelt så stor som Gråbrødre Torv, til at virke levende. At der så er en god portion p-pladser gør det jo ikke mere festligt.

Det er også tanken, at der skal arbejdes med nogle mobile løsninger, så der ikke investeres for mange penge i ting, før de har vist sig som levedygtige.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top