Nyt vandværk næste år
Panorama.jpg
Sådan kommer det nye vandværk til at se ud, når det tages i brug om et års tid. Foto: Illustration: Nordvand.
Første spadestik til det nye Bagsværd Vandværk

Første spadestik til det nye Bagsværd Vandværk

I mandags blev det første spadestik taget til det nye Bagsværd Vandværk. Flere af naboerne til det nye vandværk var mødt op for at deltage i festligheden og samtidig benytte muligheden for at stille spørgsmål til Nordvand om det nye vandværk.

Siden 1921 har Bagsværd Vandværk ligget på Bindeledet 33, hvor det har produceret drikkevand til Bagsværds borgere. Efter mange års drift blev det gamle vandværk lukket i 2012 og revet ned i 2013..

Det gamle vandværk var nedslidt og kunne ikke længere leve op til de regler for fødevaresikkerhed vi har i dag. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu får et nyt vandværk, der kan sikre at vi igen kan udnytte det lokale grundvand vi har i Bagsværd”, siger Chef for Vand i Nordvand, Bo Lindhardt.

Trine Henriksen fra Enhedslisten sidder i Nordvands bestyrelse, og hun fik lov at tage første spadestik.

” I Nordvands bestyrelse er vi glade for at kunne bygge et nyt moderne vandværk, så vi igen kan udnytte det lokale grundvand her i Bagsværd. Det er vigtigt at huske, at vi bor oven på vores drikkevand, og derfor skal vi passe på det, og undgå at nye forureninger, f.eks. med sprøjtemidler, ødelægger vores rene vand.”

Nyt moderne vandværk
Det nye vandværk står klar i foråret 2015 og vil kunne levere vand til Bagsværds borgere i løbet af sommeren. Det nye vandværk opføres i røde mursten, mens gavlene opføres i glas. Vandværket får grønt tag med lave, tætte græsarter. Området omkring vandværket bliver åbnet op, og det bliver muligt at passere over vandværksgrunden, så forbipasserende kan få et kig ind i vandværket.

Indvendigt rummer vandværket den nyeste teknologi til at sikre en rent drikkevand til de forbrugere, der skal modtage vand fra det nye vandværk.

Fakta:

  • Det nye vandværk skal årligt producere 1,2 mio. m3 drikkevand.
  • Vandværket bliver ca. 37 meter langt og 16 meter bredt. Vandværket vil have en højde på ca. 7,2 meter, hvor det er højest, og ca. 4,2 meter, hvor det er lavest.
  • Det gamle Bagsværd Vandværk blev revet ned i efteråret 2013. Nordvand forventer, at det nye vandværk kan levere vand til Bagsværds borgere fra sommeren 2015.

 

 Bagsværd-Vandværk-03-21-14                                    Byrådsmedlem Trine Henriksen fra Enhedslisten og bestyrelsesmedlem i Nordvand fik
æren af at tage det første spadestik på den mudrede grund med Carsten Nystrup fra Nordvand som tilskuer.
Foto. Kaj Bonne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top