Rostadion skal opgraderes
Der skal tages hensyn til sport, natur og miljø i projekt til ca. 90 millioner kr.

Der skal tages hensyn til sport, natur og miljø i projekt til ca. 90 millioner kr.

Næsten hele Danmarks ro-elite holder til på Bagsværd Sø – hvor forholdene godt kunne være langt bedre. Der er problemer med vanddybe og med plads til materiel.

Det skal der nu gøres noget ved. På byrådsmødet i onsdags præsenterede Katrin Skov, formand for KFIU (kultur, fritid- og idrætsudvalget) projektet, der dog i allerhøjeste grad kun er på et skitseplan.

Projektet omfatter bl.a. en ny bygning på Skovalleen, hvor Rocentret i øjeblikket holder til med bådhal og administration, omklædningsrum og mødelokaler.

Det er Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk samt Team Danmark, der står bag projektet.

Projektet omfatter også en forbedring af robanerne med en passende vanddybde og ændringer i start- og målområdet.

Nu skal projektet ikke kun være til glæde for sportsfolk. Der skal også tages hensyn til rekreative og naturmæssige værdier, til folk, der vil gå eller løbe rundt om søen eller gå en tur med hunden eller spise frokost i det grønne.

Dommertårnet i målområdet kan f.eks. bruges som fugletårne, shelter eller lignende.

For at få gjort administrationen smidigere er det meningen, at der skal dannes en ny fond.

Alene en ny bygning til rocentret vil koste ca. 70 mio. kr. Den skal være langt mere diskret samtidig med at der skal være 50 procent flere kvadratmeter.

Tidsplanen for projektet rummer i 2014 fondansøgninger, en VVM-undersøgelse (indvirkning på omgivelserne) der vil tage 1+-12 måneder, en ny lokalplan (der også vil tage 10-12 måneder)

I 2015 skal der stiftes en fond, der skal afholdes en arkitektkonkurrence, der skal være udbud af opgaverne, og der skal vælges en rådgiver lige som der skal søges diverse tilladelser.

Der vil sandusynligvis komme en del klager mod projektet, og de skal også behandles.

Der vil være en lang række praktiske udfordringer. Alene at skaffe sig af med 18.000 kvm jord og sediment vil være en voldsom belastning med kørsel af lastbiler i regattakvarteret.

På byrådsmødet sagde Trine Henriksen fra Enhedslisten, at hun frygtede, at projektet ville blive hastet igennem uden at alle forhold blev undersøgt grundigt nok. Alene det, at der allerede nu er kontakt til en fond, der er positivt stemt over for projektet, gjorde hun noget urolig.

 

Rostadion-03-45-07
Denne bygning skal erstattes at et byggeri, der skal fremstå langt mere diskret ved at falde mere
naturligt ind i terrænet lige som det skal være en halv gang større.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top