Skolepatruljerne festede
Skolepatrulje-03-19-14.jpg
Foran Vadgård Skole står der en skolepatrulje hver morgen. Alle kan mærke at trafikken er mere rolig, når skolepatruljen står på pletten. Foto: Kaj Bonne.
Vadgård Skole blev belønnet med Tivolitur

Klokken er 7.50, og skolepatruljen foran Vadgård Skole i Søborg står klar en almindelig onsdag morgen. Opgaven er klar. Skolepatruljen guider forældre og børn sikkert over vejen foran skolen. De er ikke til at overse. De gule veste og de store armbevægelser signalerer ´Her er der sikker trafik. ´

I sidste uge var alle skolepatruljemedlemmerne fra skolen i Tivoli sammen med 3.300 andre elever fra skolepatruljer på Sjælland. Det var Rådet for Sikker Trafik, der belønnede elevernes indsats. Eleverne fik gratis turpas og fri fra skole.

”Skolepatruljerne hjælper hver dag de mindste børn sikkert over skolevejen. De gør et vigtigt frivilligt stykke arbejde, da trafikken omkring mange skoler kan være meget kaotisk og svær at overskue for små børn. Derfor skal de belønnes for deres indsats med de her festdage”, sagde Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

På Vadgård Skole er det 6. klasse eleverne, der står for den sikre trafik foran skolen.

”Alle eleverne får i starten af skoleåret en introduktion til det at være skolepatrulje, og så kan de melde sig efterfølgende. Dem, der melder sig, får undervisning, og de skal også igennem en prøve, ” fortalte Kirsten Christoffersen, lærer på Vadgård Skole. Hun er en af dem, der står for oplæringen af skolepatruljerne.

”Det giver eleverne selvtillid at være med i en skolepatrulje. De kan mærke, at deres arbejde er værdsat. De får masser af ros, og de har en masse ansvar, ” fortalte Kirsten Christoffersen.

Skolepatrulje-eleverne Kristine Tofte Hansen og Jens Christian Rabøl havde en rigtig god tur i Tivoli, og de var også helt enige om, hvorfor de har meldt sig til skolepatruljen: Det er sjovt, og det giver mening at hjælpe andre også selvom det betyder, de skal møde tidligere end kammeraterne.

Vidste du?
At det smitter af på bilisterne, når de ser en skolepatrulje. Tidligere undersøgelser har vist, at når der står en skolepatrulje på en vej, så kører bilisterne generelt med en lavere hastighed.
Kilde: Rådet for Sikker Trafik

 

Fakta om skolepatruljer

  • Skolepatruljeordningen      blev første gang indført i 1949 på Sundpark Skole på Amager
  • En      skolepatrulje arbejder hver morgen og eleverne møder tidligere end alle de      andre elever
  • I Danmark      er der knap 20.000 skolepatruljeelever på omkring halvdelen af landets      skoler
  • En      skolepatrulje oprettes i et samarbejde mellem skolen og politiet. En lærer      på skolen fungerer som instruktør

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top