annonce
Stolte strygere
andre-strygere.jpg
Eleverne fra Gladsaxe Musik- og Billedskole fik sig en stor oplevelse ved at spille i Tivolis Koncertsal. Foto: Anne-Lise Ulf Schilling.
Gladsaxe Musik- og Billedskole gav koncert i Tivoli

Hårene rejste sig på publikum, selvom det kun var øvekoncert i aulaen på Mørkhøj Skole. Vivaldis forår fra De fire årstider fyldte ørerne, da 120 strygerelever øvede i søndags. Om aftenen gav de koncert i Tivolis Koncertsal som en del af Musikskolernes jubilæumsfest i Tivoli.

Ud af de 120 strygere var de 40 af eleverne fra Gladsaxes Musik- og Billedskole.

”Det giver et enormt fællesskab at deltage i de her store koncerter. Der er børn fra 6 år og op til 17 år og de bidrager alle på hver deres niveau,” fortalte Anja Reiff, leder af Gladsaxe Musik- og Billedskole. De komplekse stykker var bygget sådan op, at begyndereleverne spillede de lette ting, mens de rutinerede strygere spillede de mere komplekse stykker.

De mange strygerelever blev igennem hele øvedagen instrueret i, hvordan de skulle rejse sig, og hvor de skulle kigge hen, når publikum klappede i Tivolis Koncertsal.

”Eleverne får en fantastisk oplevelse. Dels fordi skal spille foran et stort publikum, dels fordi de får et indblik i det at være professionel musiker. Det er noget helt andet at spille i Tivoli end i en skoleaula,” sagde Anja Reiff. Eleverne spillede på violin, bratsch, cello og kontrabas.

6.600 børn fra 74 musikskoler var i weekenden med til at fejre 25 års jubilæet for musikskoledage i Tivoli. De spillede på 14 forskellige scener i Tivoli. I løbet af de 25 år har der været over 80.000 børn på scenerne i Tivoli. I år var programmet alsidigt med både rå rock, swingende bigbands og klassiske symfonier.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top