annonce
”Tal ordentligt”
Film-03-20-14.jpg
Drengen på cyklen kommer ud fra stien langs banen ved Stengård Station og er ved at kollidere med en kvinde med barnevogn. Det fører ofte til meningsudvekslinger med dårligt sprog. Foto: Kaj Bonne.
Stengård Skole lavede kortfilm

Der var sat gang i elevernes instruktør- og skuespillerdrømme, da Stengård Skole deltog i en filmkonkurrence, hvor temaet var ”Tal ordentligt”. Projektet, der er sat i gang af mobilselskabet Call me, skal sætte fokus på vigtigheden af en god tone i folkeskolen.

Eleverne på Stengård Skole producerede på en dag producere fire korte reklamefilm á 30-40 sekunder. Eleverne rendte både rundt inde på og uden for skolen med det professionelle udstyr, de havde fået stillet til rådighed. Om eftermiddagen havde de premiere på filmene for både forældre og venner.

”Eleverne har arbejdet med forskellige idéer og så har de lavet manuskripter og storyboards til deres idéer inden filmene skulle produceres i dag, ” fortalte dansklærer Lisa Pind. Hun syntes, det er en fantastisk mulighed børnene har fået.

”De lærer rigtig meget af det her projekt. De har diskuteret emnet ´at tale ordentligt´, og så har de fået en kæmpe viden om det at skrive manuskripter, filme og få et helt filmhold med de forskellige roller til at samarbejde. De har brugt en masse teori om skrivemetoder helt praktisk, ” fortalte Lisa Pind, der glæder sig til at bruge filmene i undervisningen bagefter.

Skolen havde besøg af den selvstændige filmproducer Randolf Carlos Aabye, der igennem hele dagen guidede, underviste og støttede eleverne i filmproduktionen og virkemidler. For ham var det vigtigt, at eleverne gik til opgaven med en høj barriere for slutproduktet.

”Der er ingen middelmådighed i de her film. Jeg tvinger dem til at tænke ud af boksen og lave flotte og overraskende film. De har fået den viden, der skal til, så de kan lave rigtig gode film, og samtidig har de lært at tage ansvar, at samarbejde og overholde deadlines, ” fortalte Randolf Carlos Aabye. Og eleverne var begejstrede:

”Vi har lært helt vildt meget. Det har været rigtig sjovt at arbejde sammen som et filmhold, ” fortalte Masha Tvile fra 8. A på Stengård Skole. Det er første gang hun har været med til at lave en film.

Det er Randolf Carlos Aabye, der er idémanden bag Call me´s projekt, og han har allerede været ude på over 200 skoler og har undervist mere en 5000 elever filmproduktion om det aktuelle tema. Alle de film, der er blevet produceret landet over bliver lagt på you-tube, og senere på året bliver det afsløret, om eleverne på Stengård Skole vinder Call me’s ”Tal ordentligt-pris” og 10.000 kr., når en jury udvælger den bedste blandt de nominerede skolefilm.

 

Du kan se alle filmene her og stemme på din favorit:

http://www.youtube.com/channel/UCD1wZjktmvFCoSSV4RWaVZg

Film-04-20-14

Optagelserne bliver studereret på en monitor. Og producer Randolf Carlos Aabye accepterede kun det bedste.
Foto: Kaj Bonne.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top