Værebro Park ryddede op
skrald.jpg
Mange ydede en indsats og børnene var de skrappeste til at gøre Værebro Park mere indbydende Foto: Thomas Brolyng Steen.
Indsamlede 500 kg. affald – på tre timer

– Se, jeg har fundet to hjul til en cykel og et par puder til en sofa! Drengen smiler over hele hovedet og drager stolt af sted med sin affaldsfangst. I Værebro Park har beboerne nemlig en ambition: De vil være de bedste i kommunen til at sortere affald. Men først skal det jo samles ind – og det begyndte beboerne på i lørdags, hvor afdelingsbestyrelsen havde indkaldt til Grøn Dag. 30-40 børn og en lille håndfuld voksne trodsede regnen og var fra morgenstunden udstyret med affaldssække og et målrettet falkeblik, der skulle spotte skidt og skrammel i området. – Jeg var også med sidste år, da vi samlede affald. Det er godt for miljøet – og så er det heller ikke så pænt, hvis der ligger skrald, hvor vi bor, siger Balem, der er 10 år. Hun mener selv, at hun er god til at putte affald i skraldespanden. – Mine venner smider heller ikke deres affald, men jeg synes ikke de voksne er så dygtige, griner hun, da en voksen fra hendes opgang pludselig dukker op.

Alle er med Det er nu fjerde år, at beboerne i Værebro Park er på rundtur i deres område for at samle affald. Sidste år samlede beboerne 600 kg. op fra stier, legepladser, boldbaner og parkeringspladser. – Vi er ikke helt så mange som sidste år, men vejret er også skidt og så falder vores arrangement desværre også sammen med en udskolingsfest, hvor mange børn er med, siger Martin Karbech Mouritsen fra afdelingsbestyrelsen. Men fremmødet er nu ikke så dårligt endda. Grøn Dag har repræsentanter med fra alle blokkene – og deltagerne har haft travlt ude på området. Dagens samlede høst, når næsten op på 500 kg. skrald indsamlet på under tre timer. – Kender I det. Nogle gange skal man have et lille puf for at komme i gang med noget. Det hjælper ofte, når man får et lille skub, så kører det hele lidt lettere, sådan har jeg det i hvert fald med at rydde op og gøre rent. Men hold da op, hvor har I ryddet op i dag. Det er skønt at se så mange børn samle affald. Jeg er glad for at afdelingsbestyrelsen har sat initiativet her i gang, sagde formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, Katrine Skov, da hun uddelte gavekort til dem, der havde samlet mest skrald ind.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top